RTL Z op bezoek bij financieel advieskantoor Into Control

01 oktober 2019 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In het RTL Z programma De Barometer gaat presentatrice Liselotte de Groot elke week langs bij bedrijven en ondernemers om de ins en outs van hun succes te achterhalen. Afgelopen week was het de beurt aan Utrechts financieel advieskantoor Into Control.

Into Control specialiseert zich in drie thema’s binnen het bredere finance-domein: risicomanagement, control en assurance. Het bureau werkt vooral voor partijen in de financiële sector, maar bedient ook middelgrote bedrijven in andere sectoren.

“We helpen bedrijven met het verkrijgen van meer control op hun processen, informatiemanagement en bedrijfsrisico’s. Ook helpen we ze met meer transparantie in hun governance en besluitvorming”, zegt Henk Meijer, managing partner bij Into Control.

Naast advisering en hulp bij het implementeren van verbeterinegn levert Into Control ook support bij het binnenhalen van certificeringen. Denk aan ISAE 3402 (een standaard waarmee dienstverleners kunnen aantonen dat ze hun risico’s nauwkeurig beheersen) en ISO27001 (een standaard op het gebied van informatiebeveiliging).

Meijer richtte Into Control zo’n twaalf jaar geleden op, na een carrière in de consultancy en de financiële sector. Vandaag de dag telt Into Control een team van rond de 15 professionals.

Zakenzender RTL Z gaat vaker langs bij consultancybureaus die zich weten te onderscheiden in de markt. Recent ging het langs bij Boer & Croon en BluPoint, en enkele jaren geleden stond de tv-crew op de stoep bij Double Effect (nu Synechron).