Into Control helpt Nestr ook met ISAE 3402 type II certificaat

24 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Ongeveer een jaar na het behalen van het ISAE 3402-certificaat, is Nestr Smart Finance nu ook in het bezit van een ISAE 3402 type II-verklaring.

Het in Amsterdam gevestigde Nestr Smart Finance is een aanbieder van vastgoedfinancieringen voor verhuurde woningen. Het bedrijf helpt eigenaren van verhuurde woningen en combinatiepanden met het aanvragen en beheren van vastgoedfinancieringen, waarbij de focus ligt op financieringen tot €4 miljoen.

Om de kwaliteit van zijn riskmanagement en interne controle te waarborgen, besloot Nestr Smart Finance vorig jaar een aanvraag te doen naar het ISAE 3402-certificaat. Met dit certificaat kan Nestr aan haar klanten en geldverstrekkers aantonen dat de kwaliteit van de procesvoering op orde is.

Into Control helpt Nestr ook met ISAE 3402 type II certificaat

Nestr Smart Finance werd tijdens dit traject ondersteund door Into Control. In mei vorig jaar werd meteen bij de eerste audit (uitgevoerd door Crop Accountants) het zogeheten type I-certificaat behaald. Dit certificaat gaat uit van een momentopname. De auditor toetste de toereikendheid van de beheersingsmaatregelen zoals deze op een bepaald moment geïmplementeerd zijn.

Het management van Nestr gaf destijds meteen aan ook aan de slag te gaan met het type II-certificaat. Voor dit certificeringstraject gaat de auditor uit van een bredere tijdslijn voor compliance en excellentie, meestal een periode van zes maanden tot een jaar.

Wederom werden adviseurs van Into Control aan boord gehaald om ervoor te zorgen dat Nestr Smart Finance de zaken op orde had. En wederom kwamen experts van Crop Accountants langs voor de beoordeling.

“Dankzij de goede samenwerking tussen het team van Into Control, de directie en de Risk & Compliance-afdeling van Nestr Smart Finance is het gelukt om ook de ISAE3402 type II-verklaring te behalen met een zogeheten ‘unqualified opinion’ (ook wel ‘schone verklaring’ genoemd). We feliciteren Nestr met het behaalde resultaat”, aldus Henk Meijer, Managing Partner van Into Control.

“Nestr is het afgelopen jaar hard gegroeid en is inmiddels een bekende financier van zakelijk vastgoed in ons land. Ook heeft Nestr veel veranderingen doorgevoerd. Met dit rapport kan het zekerheid bieden over haar interne beheersing, de kwaliteit van de procesvoering en haar risicomanagement.”