Nestr prolongeert ISAE 3402-certificaat voor interne beheersing

27 mei 2024 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Nestr Smart Finance, een aanbieder van vastgoedfinancieringen voor verhuurde woningen, heeft met succes de ISAE 3402 Type II-verklaring geprolongeerd.

ISAE 3402 is een internationale standaard voor risicobeheersing en interne controle. Bedrijven die het ISAE 3402-certificaat behalen tonen aan dat ze voldoen aan de hoogste standaarden en dat ze in control zijn over hun IT en processen.

Nestr Smart Finance behaalde het ISAE 3402-certificaat voor het eerst in mei 2022. Het ging toen om het type I-certificaat (een momentopname). In maart vorig jaar behaalde het bedrijf ook het type II-certificaat. Deze neemt een bredere tijdslijn voor compliance en excellentie onder de loep (meestal zes tot twaalf maanden).

Nestr prolongeert certificaat voor interne beheersing

Beide trajecten werden destijds ondersteund door Securance Into Control, een adviesbureau gespecialiseerd in interne beheering. Voor de hernieuwde toetsing (een jaarlijkse verplichting) werd wederom een beroep gedaan op Securance Into Control (procesbegeleiding) en Crop Accountants (auditor).

Nestr Smart Finance slaagde met vlag een wimpel, en heeft hiermee de ISAE 3402 type II-verklaring met succes verlengd.

Volgens Henk Meijer, managing partner van Securance Into Control, blinkt Nestr Smart Finance uit niet alleen in de manier waarop het interne risico’s beheerst, maar ook in het feit dat het doorlopend aandacht geeft aan het onderwerp, terwijl de meeste bedrijven het als een eenmalige activiteit zien die net voor de audit op orde moet zijn.

Nestr Smart Finance bedrijf helpt eigenaren van verhuurde woningen en combinatiepanden met het aanvragen en beheren van vastgoedfinancieringen, waarbij de focus ligt op financieringen tot €4 miljoen. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam.