Bram Blonk over Into Control en risk management consultancy

24 november 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na het succesvol afronden van zijn master in finance, trad Bram Blonk in dienst bij Into Control. Hij vertelt over zijn overstap naar het Utrechtse adviesbureau en wat hij zo leuk vindt aan zijn rol van risk management consultant.

“Toen ik afstudeerde in de financiële economie kwam ik eigenlijk per toeval terecht bij Into Control”, begint Bram. “Ik wist toentertijd nog niet veel af van risicomanagement, maar toen ik las dat Into Control actief was in de financiële sector was mijn aandacht al snel getrokken, omdat hier mijn interesse ligt.”

Inmiddels jaren verder – Bram is volgende maand precies vier jaar in dienst – zit de ervaren risk consultant helemaal op zijn plek. “Omdat Into Control een kleine organisatie is met korte lijntjes krijg je hier veel ruimte om je aandachtsgebieden en interesses te ontwikkelen. En ondanks dat veel collega’s niet bij mijn klantprojecten betrokken zijn, is het ook een erg gezellig bedrijf.”

Bram Blonk, Consultant, Into Control

Bij Into Control is er volop aandacht voor de inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling van de consultants. “Dat ik nog niet veel afwist van risicomanagement was dus geen obstakel”, aldus Bram. “Je krijgt de mogelijkheid om trainingen en opleidingen te volgen, en je snel leert on the job. Ook is er volop begeleiding van ervaren consultants.”

“Naarmate ik langer bij Into Control werkte, werd het mij steeds duidelijker hoe veelzijdig de risicomanagementdiscipline is. Dit in combinatie met het feit dat je als consultant bij verschillende bedrijven actief bent, die zich in verschillende branches bevinden, maakt dat dit werk superafwisselend is.”

De afwisseling van zijn werk in de consultancy past uitstekend bij Bram. “Ik zie mezelf als een allrounder, die het liefste niet altijd met hetzelfde werk bezig is. Om een voorbeeld te geven: de ene dag ben ik bezig met het meten van het niveau van IT-security bij een softwareontwikkelaar, terwijl ik een andere dag een klachtenprocedure van een verzekeringsmaatschappij aan het evalueren ben.”

Welke opdrachten hij het leukst vindt? “Dat zijn de zogenaamde  RaaS (Risicomanagement as a Service)-opdrachten. Voor deze opdrachten neem je in feite de rol van risicomanager in bij bedrijven die geen vaste risicomanager hebben, of behoefte hebben aan aanvullende capaciteit op het gebied van risicomanagement. Bij deze opdrachten heb je meestal veel vrijheid om zelf invulling te geven aan risicomanagement.”

“Sommige van onze klanten hebben daarnaast nog een laag volwassenheidsniveau als het gaat om risicomanagement”, geeft hij aan. “Je ziet deze organisaties dan ook snel stappen maken en dit geeft natuurlijk veel voldoening. Zo heb ik bij een kleinere verzekeringsmaatschappij ooit het risicomanagementraamwerk van begin af aan mogen opbouwen.”

“Daarnaast heb je bij deze RaaS-opdrachten vaak een korte lijn met de business, je bent immers hét risicomanagement-aanspraakpunt binnen de organisatie. Dit maakt dat je mee kunt denken met het oplossen van uiteenlopende vraagstukken”, besluit de Into Control-consultant.