Werken bij Into Control: ‘Geen week is hetzelfde’

07 oktober 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met een opleiding privaatrecht op zak werken in de consultancy? Dat kan zeker: Mighel Molenkamp ging na zijn studie aan de slag bij Into Control, een consultancy gespecialiseerd in governance, risk, compliance en assurance. Mighel vertelt over zijn overstap en deelt zijn ervaringen.

“Ik werk nu ruim twee jaar bij Into Control en heb het erg naar mijn zin heb”, trapt Mighel af. Vooral de uitdaging en afwisseling trekt hem aan. “Geen enkele week is hetzelfde.”

“De verschillende type klanten en de variatie in omvang van de projecten zorgen ervoor dat het werk telkens weer anders is. Hierdoor krijg je een mooi beeld van het reilen en zeilen van een groot aantal organisaties. Het leuke is dat je van iedere organisatie positieve ervaringen en leermomenten mee kan nemen, die je vervolgens weer kan toepassen in een volgend project.”

Mighel Molenkamp, Consultant, Into Control

“Tijdens de projecten is er veel ruimte voor eigen initiatief, wat ik als erg prettig ervaar. In het begin was ik een klein beetje sceptisch en dacht ik dat het vak zich zou beperken tot het geven van advies aan organisaties. Maar dit is zeker niet het geval, je krijgt juist ook de bedrijfskundige kant van consultancy mee, een kant die zeer waardevol is om te ontwikkelen vind ik persoonlijk.”

Over waar hij het meeste voldoening uithaalt hoeft hij niet lang na te denken. “Het boeken van succes, een tevreden klant”, vertelt hij met een glimlach. “Het daadwerkelijk verbeteren van een organisatie, waarbij de organisatie meetbaar beter presteert is waanzinnig om mee te maken. De klanten het gevoel geven dat ze ook daadwerkelijk ‘in control’ zijn, en dat ze dit ook aan derden kunnen aantonen is prachtig om te zien.”

Diverse projecten

Gedurende zijn tijd bij Into Control heeft Mighel mogen werken aan uiteenlopende projecten. “De leukste opdrachten vind ik de projecten waarbij je meedraait met een bedrijf en er samen met het bestuur of management voor zorgt dat je naar de gewenste situatie komt.”

“Het is fijn om dan te merken dat iedereen binnen de organisatie hetzelfde doel draagt. Bij dit soort projecten stel je een doel en concretiseer je dit met stappen om dat doel te bereiken. Hierdoor voelt elke stap als een miniproject met deadlines en verschillende deliverables. Dit vind ik het allerleukst.”

“Een voorbeeld van een project waar ik bijzonder trots op ben is een vergunningstraject dat ik in korte tijd in mijn eentje heb mogen begeleiden en uitvoeren. De insteek was eerst juridisch, waarbij ik dus de kennis van mijn voorgaande studie kon gebruiken, en werd daarna uitvoerend, waarbij ik weer de kennis van de studie riskmanagement kon gebruiken. Dit vond ik een hele leuke combinatie.”

“In zulke projecten zijn de vereisten erg divers, waardoor je het ene moment bezig bent met het in kaart brengen van de processen, risico’s en de beheersmaatregelen en een ander moment met een business continuity plan of gegevensverwerkingssystemen. Doordat de focus binnen Into Control heel erg ligt op continue ontwikkeling was ik in staat de verantwoordelijkheid te dragen voor al die facetten.”

Een fijne werkgever

Gevraagd hoe Into Control zich onderscheidt, wijst Mighel op de voordelen van werken bij een kleine organisatie met veel kennis. “Iedere consultant heeft weer zijn eigen specialisme waardoor je veel van je collega’s kunt leren. Omdat het een kleine, platte organisatie is, is het ook makkelijk om hulp te vragen. Je hebt bij Into Control nooit het gevoel dat je het allemaal alleen moet uitzoeken.”

“Bij Into Control krijg je ook vanaf dag één het gevoel dat je ertoe doet. Dat ervaar ik als zeer prettig! Als je dus onderdeel wil zijn van een organisatie die vooruitloopt en hard groeit, met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en gezelligheid, raad ik Into Control van harte aan.”