Into Control helpt Nestr met behalen van ISAE 3402-certificaat

12 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Nestr Smart Finance, een aanbieder van vastgoedfinancieringen voor verhuurde woningen, heeft het ISAE 3402 certificaat behaald.

Het in Amsterdam gevestigde Nestr helpt eigenaren van verhuurde woningen en combinatiepanden met het aanvragen en beheren van vastgoedfinancieringen. Het bedrijf richt zich op het segment tussen €100.000 tot en met €4 miljoen, waarbij de financiering maximaal 85% van de waarde van het onderpand bedraagt.

Om de kwaliteit van zijn risk management en interne controle te waarborgen, besloot eerder dit jaar de directie van Nestr Smart Finance om op te gaan voor het ISAE 3402 certificaat – een onafhankelijke toetsing die de kwaliteit van de procesvoering onder de loep neemt en beoordeelt.

Into Control helpt Nestr met behalen van ISAE 3402 certificaat

Voor dit traject werden experts van Into Control aan boord gehaald als partner. Met succes, want in mei van dit jaar kreeg de directie van Nestr Smart Finance het heugelijke nieuws dat het ISAE 3402 Type I rapport – meteen bij de eerste audit – is behaald.

Het Type I-rapport van ISAE 3402 is een doorlichting die is gebaseerd op een momentopname. De auditor toetst de toereikendheid van de beheersingsmaatregelen zoals deze op een bepaald moment geïmplementeerd zijn.

Met het behalen van de certificering kan de directie van Nestr Smart Finance (evenals de klanten) erop vertrouwen dat de bedrijfsvoering en de procedures voor risk & compliance zijn geoptimaliseerd.

Henk Meijer, Managing Partner van Into Control over de opdracht: “Tijdens het traject hebben we ervoor gezorgd dat het control framework is geoptimaliseerd en de vastlegging praktischer werd opgezet, met als gevolg dat de audit als geheel erg soepel is verlopen en er geen relevante bevindingen genoteerd hoefden te worden.”

“Dit is natuurlijk altijd het doel van elk implementatietraject dat wij als Into Control begeleiden, maar het is altijd weer fijn te constateren daar het ook in de praktijk weer zo blijkt te zijn.”

Ondertussen is Nestr Smart Finance hard aan het werk om ook de Type 2 certificering van ISAE 3402 te verkrijgen. Het Type 2-rapport betreft een periode, meestal zes maanden tot een jaar.