Arcadis en Royal HaskoningDHV ondersteunen uitrol treinbeveiligingssysteem

26 juli 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Spoorbeheerder ProRail heeft vijf partijen – waaronder Arcadis en Royal HaskoningDHV – geselecteerd om in grote delen van ons land het nieuwe Europese treinbeveiligingssysteem aan te leggen.

Het gaat om het zogenaamde European Rail Traffic Management System (ERTMS). De ontwikkeling van dit digitale, innovatieve treinbeveiligingssysteem startte ongeveer 30 jaar geleden op aandringen van specialisten binnen de Europese Unie. 

Deze hadden vastgesteld dat veel problemen binnen het Europese spoorverkeer worden veroorzaakt door een gebrek aan uniformiteit: veel landen maakten op dat moment nog gebruik van sterk verschillende treinbeveiligingssystemen, met alle gevolgen van dien. 

Arcadis en Royal HaskoningDHV ondersteunen uitrol treinbeveiligingssysteem

Sindsdien wordt het ERTMS in Europa uitgerold over het spoor. Het doel is om in 2030 alle nationale hoofdspoorverbindingen te hebben uitgerust met de technologie. Tegen 2050 moeten ook de belangrijkste internationale Europese spoorverbindingen beschikken over het ERTMS. 

Situatie in Nederland

Ook Nederland is hard in de weer om het nieuwe treinbeveiligingssysteem te implementeren. Zo startte begin dit jaar de uitrol tussen de Belgisch grens en Kijfhoek – een gigantisch rangeerterrein tussen Barendrecht en Zwijndrecht. 

Voor die klus selecteerde ProRail onder andere Arcadis en Royal HaskoningDHV. Deze maand werd bekend dat de spoorbeheerder opnieuw deze twee advies- en ingenieursbureaus heeft ingeschakeld voor de uitrol van het nieuwe treinbeveiligingssysteem in ons land. 

Samen met drie andere ingenieursbureaus – Movares, Nexus, en Sweco – gaan de professionals van Arcadis en Royal HaskoningDHV de komende tijd vele honderden kilometers aan Nederlands spoor voorzien van het ERTMS. Daarbij is een strikte verdeling gemaakt. 

Arcadis neemt het traject van het station in Harlingen Haven naar Leeuwarden op zich, evenals de spoorlijn die loopt van Amsterdam Muiderpoort (via Weesp) naar het station in Hilversum.

Royal HaskoningDHV gaat het ERTMS uitrollen tussen Lelystad en Hattermerbroek (gelegen in het uiterste noorden van Gelderland), en over het traject tussen Weesp en Almere Oostvaarders.