Over Morgen begeleidt ontwikkeling van bouwkavels in West Betuwe

11 juli 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

West Betuwe wil in zijn kern Herwijnen nieuwe woningen laten bouwen en is daarvoor op zoek naar projectontwikkelaars. Adviesbureau Over Morgen helpt de gemeente bij het aanbestedingsproces.

Tot en met 31 december 2018 maakte Herwijnen deel uit van de Gelderse gemeente Lingewaal. Sinds 2019 is het onderdeel van de gemeente West Betuwe (aantal inwoners: circa 52.000), die ontstond nadat Lingewaal fuseerde met Geldermalsen en Neerijnen. 

De kern Herwijnen telt vandaag de dag ongeveer 2.750 inwoners. Dat worden er naar verwachting binnen afzienbare tijd echter wat meer. De gemeente West Betuwe heeft namelijk in Herwijnen Oost twee nieuwbouwlocaties aangewezen. 

In West Betuwe worden twee nieuwbouwlocaties ontwikkeld

Op het ene perceel wil West Betuwe in totaal vier patiowoningen laten bouwen. Dit type woning bestaat doorgaans uit één grondgebonden woonlaag met een binnentuin, die ook wel ‘patio’ wordt genoemd.

Op de andere locatie zullen 26 vrijesectorwoningen worden gerealiseerd. Daarvan moeten er op z’n minst negen een rijtjeshuis zijn. En van die rijwoningen moeten mimimaal vijf een maximale verkoopprijs hebben van €250.000, terwijl een zelfbewoningsplicht van toepassing is.

Op zoek naar projectontwikkelaars

De afzonderlijke verkoopprocedures van beide stukken grond startten afgelopen maand met de zogenaamde voorselectie. Geïnteresseerde marktpartijen hadden vervolgens tot 1 juli de tijd om zich hiervoor in te schrijven.

Het verkoopproces is ondersteund door Maurits Materman en Gijs Bieze van Over Morgen. De consultants richtten zich onder meer op de voorselectie van de marktpartijen die een kans krijgen om de opdrachten binnen te halen.

De twee adviseurs waren tijdens het verkoopproces ook verantwoordelijk voor de communicatie met de geïnteresseerde marktpartijen, vertelt Bieze. “En voor het begeleiden van de gemeente, tot en met de definitieve gunning en de ondertekening van de koopovereenkomst.”