In 7 weken klaargestoomd worden voor data & analytics

16 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In september gaat de volgende editie van het Talent Program Data & Analytics van Cmotions van start. Talenten kunnen zich tot uiterlijk 15 augustus 2022 aanmelden voor het programma.

Via een intensief ontwikkel- en opleidingsprogramma van zeven weken worden young professionals die deelnemen aan het Talent Program klaargestoomd voor het echte werk in de wereld van data & analytics.

“Het is een vrij intensief programma en neemt je mee door het hele dataspectrum. Van analist en scientist tot aan engineering en business intelligence. Alle onderdelen worden behandeld”, vertelt een oud-deelnemer aan het programma.

Talent Program Data & Analytics van Cmotions

Zo krijgen deelnemende talenten training over de nieuwe analysemethoden en -technieken, en maken ze kennis met de verschillende tools die data scientists in hun dagelijkse leven gebruiken.

“Tijdens de Talent Academy heb ik ontzettend veel geleerd van de kracht van SQL, dashboarding en tools voor statistische technieken zoals R, SPSS en SAS. Hierdoor wordt de sprong van studie naar de datawerkvloer veel gemakkelijker”, aldus een andere oud-deelnemer.

Talenten krijgen daarnaast ook een uitgebreid pakket aan interpersoonlijke trainingen. “Zoals het geven van een impactvolle presentatie, het oefenen van gesprekstechnieken en soft skills voor op projecten.”

De young professionals kunnen bovendien hun kennis en opgedane ervaring meteen in de praktijk toepassen. De talenten krijgen te maken met een echte bedrijfscase vanuit de portefeuille van Cmotions (het bureau werkt voor de top 500-bedrijven van Nederland).

“De praktijkopdrachten leerden me eerder opgedane kennis toe te passen op echte bedrijfscases”, aldus een alumnus. Een andere oud-deelnemer zegt hierover: “Het interessante van alles is dat het geen theorie blijft, maar gelijk wordt toegepast in de praktijkcases.” Daarbij krijgen de trainees uitgebreide coaching en begeleiding door senior collega’s.

Naast de mogelijkheid tot leren en groeien biedt het programma gelijkgezinde vakgenoten de kans om samen op te trekken en te netwerken, en daarnaast is er natuurlijk volop ruimte voor fun. “Erg leuk – en ook gezellig – om zeven weken intensief samen te werken met de andere deelnemers”, aldus een voormalig deelnemer.

De naar verwachting twintig talenten die geselecteerd worden voor het programma zitten na afronding nergens aan vast. Ze kunnen ervoor kiezen om te solliciteren bij Cmotions, of een hele andere weg in te slaan. Ongeacht welk pad elk talent bewandelt, “Cmotions heeft ervoor gezorgd dat deuren zijn geopend die anders gesloten waren gebleven”, vertelt een alumnus. “Al met al, een leuke, leerzame en kansrijke periode.”

Deelnemen aan het programma? Schrijf je in voor de kennismakingsochtend op 8 juli 2022.

Cmotions organiseert het Talent Program al sinds 2007. Daarmee is het een van de langstlopende talentenprogramma’s binnen de branche.