Dienstverlener House of HR komt in handen van Bain Capital

13 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

House of HR, een zakelijke dienstverlener met meer dan 4.300 medewerkers in Europa, is overgenomen door Bain Capital. Samen met de Amerikaanse private equitygigant wil het Belgische bedrijf verder groeien en nieuwe landen aanboren.

In ons land is House of HR vooral bekend om zijn labels Cohedron (het moederbedrijf van dienstverleners als Future Communication, Human Capital Group en Vanberkel Professionals) en Redmore Groep (waar onder meer Talent&Pro en ITDS onder vallen).

Bain Capital neemt een aandeel van 55% in House of HR – het Belgische bedrijf wordt geschat op een waarde van tussen de €2,8 miljard en €2,9 miljard. Het resterende eigen vermogen is in handen van het management van House of HR, de Franse investeerder Naxicap, oprichter Conny Vandendriessche, en enkele andere kleine aandeelhouders.

Dienstverlener House of HR komt in handen van Bain Capital

House of HR telt vandaag de dag meer dan 4.300 medewerkers in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Roemenië, Hongarije en Spanje. Via de flexpool van de onderneming zijn elke maand meer dan 57.000 mensen gedetacheerd bij opdrachtgevers in de publieke en private sector.

De Belgische dienstverlener is de afgelopen jaren vooral door overnames gegroeid. Zo sloot Cohedron alleen al sinds de aansluiting bij House of HR in juni 2021 vier overnames: Vanberkel Professionals, Bureau Brug, Vijverberg Interim Juristen en adviesbureau Sira Consulting.

Redmore Groep behoort al langer – sinds eind 2017 – tot de portefeuille van House of HR. De meest recente overname is die van financial services consultancybureau ITDS, dat in december 2018 aan de organisatie werd toegevoegd.

Volgens Rika Coppens, CEO van House of HR, kan de zakelijk dienstverlener en uitzender onder de vleugels van Bain Capital zijn groeipad voortzetten. “We richten ons op sterke organische groei en op gespecialiseerde overnames in bestaande markten, de DACH-regio en Scandinavië.”

Oprichter Vandendriessche over de mijlpaal: “Het is voor mij een droom die uitkomt om House of HR te zien uitgroeien tot een internationale groep die ontstaan is uit één klein kantoor in Roeselare. We zijn echt blij met Bain Capital, ze begrijpen echt het ondernemende en mensgerichte DNA van het bedrijf.”

Bain Capital is een van de grootste private-equitygroepen ter wereld. Het beheert bijna €150 miljard aan activa. House of HR is het eerste Belgische bedrijf in de portefeuille.