Ordina benoemt Monika van Hoogenvest tot chief marketing officer

25 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ordina heeft Monika van Hoogenvest benoemd tot Chief Marketing Officer en lid van het Executive Committee.

Met de komst van Van Hoogenvest haalt Ordina een professional met een lange staat van dienst in de zakelijke advisering aan boord. Eerder bekleedde ze diverse marketingfuncties bij onder andere intermediair Adecco en de consultancykantoren Korn Ferry, Capgemini Invent en EY.

De 42-jarige Van Hoogenvest krijgt de taak om Ordina’s positionering als partner in digitale transformatie te versterken. Met ruim 2.700 medewerkers is Ordina actief in de hele keten van digitale transformatie, van IT-strategie en implementatie tot cloudmigraties en het bouwen van systemen en slimme applicaties.

Monika van Hoogenvest, Chief Marketing Officer, Ordina

Naast het verder bouwen aan Ordina’s merkpositionering en marketing- en communicatiekanalen, gaat Van Hoogenvest zich ook inzetten voor het versterken van ‘brand ambassadorship’ binnen de firma. Deze filosofie gaat uit van het groeiende belang van de communicatiekracht van de eigen medewerkers, vooral dankzij het grote bereik dat zij effectief kunnen mobiliseren door engagement op platforms zoals LinkedIn.

“Onderscheidend vermogen binnen de IT-sector vraagt om een persoonlijke aanpak. Medewerkers die als brand ambassador optreden maken de business persoonlijker en vergroten daarmee de loyaliteit van relaties en opdrachtgevers”, zegt Van Hoogenvest.

De kersverse Chief Marketing Officer ziet hierbij een rol weggelegd voor marketing om medewerkers te faciliteren bij hun communicatieve rol. “Brand ambassadorship vraagt om een marketingstrategie met veel persoonlijke contactmomenten, met prikkelende content en look & feel.”

“Door marketingactiviteiten op de juiste manier te organiseren kunnen de brand ambassadors vervolgens zorgen voor exposure op het juiste niveau, bij de juiste doelgroep.”

Verder lezen: Monika van Hoogenvest on the value of social selling in consulting.

In 2020 werd Van Hoogenvest nog door zakenblad Management Team geschaard onder ’s lands meest talentvolle leiders tot en met 45 jaar.

Ordina werd opgericht in 1973. Het beursgenoteerde bedrijf draaide vorig jaar een omzet van bijna €400 miljoen.