Amber Bleeker en Pim Krom starten bij Kirkman Company

20 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kirkman Company heeft het zijn Public Private Ecosystems-praktijk versterkt met Amber Bleeker (Consultant) en Pim Krom (Junior Consultant).

Amber Bleeker brengt zeven jaar werkervaring met zich mee. Ze is niet geen onbekende voor het organisatieadviesbureau: hiervoor was ze vijf jaar actief als projectleider bij de aan Kirkman Company verbonden Social Impact Factory. Daar hield ze zich bezig met verschillende projecten en programma’s gericht op sociaal ondernemerschap.

Ook was Bleeker betrokken bij het opzetten en uitrollen van Futureproof: een trainingsprogramma over impactondernemerschap voor jongeren tot en met 27 jaar. Zelf gaf ze daarnaast leiding aan het deelproject in Almere.

Amber Bleeker en Pim Krom starten bij Kirkman Company

“Ik ben gefascineerd door de complexiteit van veel maatschappelijke vraagstukken en de noodzaak om hier in gezamenlijkheid oplossingen voor te vinden”, aldus Bleeker. “Dit is een van de expertises van Kirkman Company. Bij Kirkman Company kan ik op een ondernemende manier impact maken, daarom voel ik me thuis.”

De Public Private Ecosystems-praktijk van Kirkman Company helpt verschillende partijen in een keten met het aangaan en bouwen van succesvolle samenwerkingsverbanden. “Wij helpen publieke partijen die de markt willen betrekken bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. En met marktpartijen creëren we ondernemende kansen voor maatschappelijke vraagstukken”, legt Bleeker uit.

Eerder in haar loopbaan werkte Bleeker twee jaar als beleidsadviseur maatschappelijke ontwikkeling bij de gemeente Utrecht, waar ze onder andere heeft meegewerkt aan het beleid rondom het right to challenge en aan de ontwikkeling van een digitaal platform voor initiatieven: de MAEX Utrecht.

Pim Krom werkte hiervoor ruim een jaar als consultant Innovatie & Duurzaamheid bij subsidiespecialist Hezelburcht. Hij inventariseerde daar subsidiemogelijkheden voor organisaties en begeleidde hun subsidieaanvragen. Dit deed hij voor verschillende organisaties – van startups tot multinationale ondernemingen in uiteenlopende sectoren, zoals voedsel, chemie en energie.

Hij kiest voor Kirkman Company omdat het bedrijf “probeert het beste in organisaties naar boven te halen” en zich richt op “positieve impact voor organisaties maar ook voor het milieu en de maatschappij”.

“Ik vind dat er voor veel toekomstige uitdagingen economische oplossingen te vinden zijn. Bijna alle bedrijven denken na hoe ze een duurzame bijdrage kunnen leveren, wat een goede zaak is. Maar veel bedrijven falen of laten kansen liggen door te intensief te richten op hun eigen bedrijfsvoering en innovaties. Ik wil mijn steentje bijdragen om hier verandering in te brengen.”