Scenter directeur Sicco Santema verzorgt college

17 februari 2005 Consultancy.nl

Sicco Santema, directeur van Scenter Management Consultants, gaat samen met Wim Dik (voormalig KPN-bestuursvoorzitter) en Roel Pieper (internetondernemer) een collegereeks verzorgen over ondernemen en innovatie. Met de serie colleges willen de hoogleraren derde- en vierdejaars studenten van alle Faculteiten van de Technische Universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente warm maken voor het ondernemersschap. De collegereeks beslaat negen weken en loopt van vrijdag 18 maart tot en met vrijdag 27 mei.

Ondernemerstalent
Pieper, Dik en Santema hebben de handen ineen geslagen om het percentage Nederlandse studenten dat voornemens is een bedrijf te beginnen te verhogen. Dit percentage ligt momenteel op slechts negen procent. Volgens de drie hoogleraren bevindt zich onder de studenten echter genoeg ondernemerstalent. Om de innovatiekracht van Nederland te bevorderen, moet dit talent gestimuleerd worden. Pieper, Dik en Santema willen dit doen door hun praktijkervaring samen te brengen, deze te onderbouwen met theorie en op een innovatieve manier te delen met de studenten. "Je kunt ons zien als drie ervaringsdeskundigen die hun warstories komen vertellen" aldus Roel Pieper.

Meer samenwerking
De drie professoren hopen dat hun gezamenlijke initiatief zal leiden tot meer samenwerking tussen de universiteiten. We willen met dit college niet drie keer een derde, maar één keer het beste bieden , licht Wim Dik toe. Tijdens de colleges is verder een belangrijke rol weggelegd voor e-learning . De colleges worden afwisselend op de Universiteit van Delft, Eindhoven en Twente gegeven en zijn via online video-conferencing aan alle drie de universiteiten te volgen. Daarnaast worden de colleges opgenomen en op internet gezet, zodat studenten deze ook op een later tijdstip kunnen volgen. Ook kunnen discussies in de collegezaal na afloop worden voortgezet. "De student krijgt door deze opzet een multifunctionele toegang tot de leerstof" aldus Sicco Santema van Scenter. De ervaring leert dat studenten de stof op deze wijze sneller oppikken en betere prestaties behalen.

Nieuws