Werken bij Riverwise? Drink eerst een digitale koffie met de adviseurs

16 maart 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rotterdams adviesbureau Riverwise groeit hard en is daarom op zoek naar nieuwe consultants. Voor kandidaten die willen kennismaken met het bedrijf en zijn consultants organiseert Riverwise aanstaande vrijdag een ‘Virtual Coffee’.

Interesse om je loopbaan te starten in de consultancy? Of werk je al in de consultancy en ben je op zoek naar een nieuwe werkomgeving? Riverwise is een boutique adviesbureau dat zich toelegt op strategische vraagtukken in drie sectoren: zorg, media en finance.

“Riverwise is een bureau van groeistrategen”, vertelt oprichter Erik van der Sluis. “We creëren groei, daar waar we kansen zien. Dit doen we zowel bij marktleiders als challengers – zolang er maar groeipotentie is.”

Werken bij Riverwise? Drink eerst een digitale koffie met adviseurs

Het snelgroeiende bureau is ook op zoek naar nieuw talent en organiseert hiervoor verschillende recruitmentevents in het komende jaar. Aankomende vrijdag vindt de eerst daarvan plaats: een Virtual Coffee. Via dit event kunnen kandidaten digitaal kennismaken met de consultants en meer te weten komen over hoe het is om te werken bij het bureau.

“Bij onze klanten staan we bekend als inhoudelijk sterk, extreem betrokken en confronterend eerlijk. We zien de essentie, doen dat wat nodig is, werken vanuit langetermijnrelaties en gaan voor impact. We zijn op zoek naar consultants die zich in dit profiel kunnen vinden”, geeft Erik aan.

Unieke benadering

Wat heeft Riverwise die consultants zelf te bieden? Meer dan genoeg, als we de Anouk Versteeg mogen geloven. Ze werkt al sinds begin 2017 voor het bureau, in de rol van Strategy Consultant. “Kansen krijgen om jezelf te ontwikkelen, constant worden uitgedaagd en écht mogen meewerken aan groeistrategieën voor andere organisaties. Dat is wat werken bij Riverwise voor mij betekent”, aldus Anouk.

De afgelopen twee jaar werkte ze aan uiteenlopende projecten bij verschillende organisaties. Projecten variërend “van een groeistrategie voor een uitgeverij, een vernieuwde aanvullende verzekering voor een zorgverzekeraar tot het maken van een businesscase voor een organisatie die wilde uitbreiden naar België”.

Riverwise maakt gebruik van een “unieke benadering” in deze projecten, zo vertelt Anouk. “Klussen die we doen zijn niet anders dan bij andere strategiebureaus, maar wat ons wel uniek maakt is hoe we het doen. Klanten geven ons terug dat we extreem betrokken zijn en verbazen zich erover dat zo’n club jonge mensen zoveel voor elkaar kunnen krijgen.”

“We zijn inderdaad een gedreven team, allemaal met dezelfde ambitie, en dat is om andere organisaties te helpen te verbeteren. We staan voor elkaar klaar als het nodig is en vieren onze successen met regelmatig een borrel, etentje of skitrip.”

Chronisch nieuwsgierig

Niels van Langen werkt al sinds eind 2016 voor Riverwise, in eenzelfde rol als Anouk. “We zijn een club van jonge mensen die aan het begin van hun carrière staan en hier het maximale uit willen halen, maar nooit ten kostte van elkaar”, omschrijft hij de cultuur bij het bureau.

“Onderling stuwen we elkaar naar grote hoogtes – en dat is niet altijd makkelijk. We challengen elkaar continu om het werk dat we doen beter, grootser en mooier te maken – om de impact die we bij onze klanten maken te maximaliseren. Hierin zijn we ‘chronisch nieuwsgierig’: continu op zoek naar inzichten waarmee we deze impact kunnen maken.”

“Daar waar deze inzichten uit data moeten komen die de grenzen van Excel overschrijden, word ik veelal ingevlogen. Moeten ze vervolgens strak op platen komen – hetzelfde verhaal”, vertelt hij over zijn eigen rol. “Met een master in Business Information Management, en een passie voor logica, data én graphic design past dit me volledig.”

Deze combinatie is volgens de ervaren strategieconsultant één van de aspecten die werken bij Riverwise “uniek maken”. Hij richt zich tot slot tot zijn potentiële toekomstige collega’s: “Riverwise is wat jij ervan maakt. Je bent een onderdeel van een klein team, en de kwaliteiten en/of passie die je meebrengt krijgen een plaats in jouw ontwikkeling en de klussen die je gaat doen. Werken bij Riverwise is bouwen aan Riverwise.”