Exilo bouwt business intelligence-propositie uit met Frank Boom

16 maart 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Overheidsadviseur Exilo heeft zijn team versterkt met Frank Boom, die zich vooral gaat richten op het uitbouwen van de business intelligence-propositie van het bureau.

“We zien steeds meer behoefte bij overheden en publieke instellingen rondom datagedreven werken. Om dit in de praktijk succesvol uit te voeren is onder meer een solide datafundament en effectief gebruik van BI-tooling van groot belang”, zegt Laudy Konings, partner bij Exilo.

En dit is precies waar Frank Boom zich in specialiseert. “Frank heeft de afgelopen jaren verschillende opdrachtgevers in het publieke en private domein geholpen met het op orde krijgen van hun data via de toepassing van BI-tooling”, vertelt Konings.

Exilo bouwt business intelligence-propositie uit met Frank Boom

Boom brengt meer dan zeven jaar ervaring in informatievoorziening mee naar Exilo, met name op het snijvlak finance en IT. De afgelopen jaren werkte hij als consultant, waarbij hij expertise opdeed in het begeleiden en adviseren van datagedreven werken-projecten en optimalisatie van de datagovernance. Eerder werkte hij zo’n vijf jaar als business controller.

“Data is overal en de waarde hiervan is de laatste jaren steeds meer gestegen”, vertelt Boom. “Ik heb er zin in om overheden te helpen hun sturings- en verantwoordingsinformatie op orde te krijgen en daarmee de volgende stappen in datagedreven werken met hen te zetten. Exilo biedt mij deze kans om samen deze BI-propositie in de markt te zetten.”

De BI-propositie van Exilo bestaat uit verschillende stappen. “Onze BI-propositie begint bij de basis waarbij op de eerste plaats data wordt gestructureerd, om vervolgens via kleine stappen BI-tools (opnieuw) in te richten. Kortom: het min of meer zero based-toepassen van BI-technologie, rekening houdend met de doelstellingen van de organisatie en natuurlijk met de professionals die gebruik maken van de tooling”, sluit Boom af.