IDC Metri breidt dienstverlening uit met executive search

16 maart 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IDC Metri voegt executive search toe aan zijn dienstenportefeuille. “We konden er bijna niet meer onderuit", zegt Kees Slegt, die leiding gaat geven aan de nieuwe praktijk.

Al jaren werkt IDC Metri (tot voor kort bekend als Metri) met CIO’s, bestuurders en senior managers aan sourcing, benchmarking en intelligence op het gebied van informatietechnologie. Hoewel de focus oorspronkelijk lag op advies en benchmarking, kreeg het bureau de afgelopen jaren ook steeds vaker de vraag of het zijn netwerk wilde inzetten voor het invullen van talentvraagstukken.

“We werkten al jarenlang met succes voor grote Nederlandse ondernemingen. De afgelopen jaren hebben we steeds meer verzoeken gekregen voor het zoeken naar lastig te werven talent, zowel vast als interim, voor complexe functies. We konden er bijna niet meer onderuit”, legt Kees Slegt uit.

IDC Metri breidt dienstverlening uit met executive search

Slegt draait al vele jaren mee binnen het business- en IT-domein en kan bogen op jarenlange ervaring met IT-management- en IT-directierollen. Eerder in zijn loopbaan fungeerde hij onder meer als IT-directeur bij Riwal, een internationale specialist in het verhuren en verkopen van bouwmaterialen. Verder was hij CIO bij ING-dochteronderneming Bank Mendes Gans en werkte hij enkele jaren voor Atos, in zijn laatste rol als Client Delivery Executive.

Uitbouwen executive search-praktijk

In zijn nieuwe rol gaat Slegt zich richten op het opzetten en uitbouwen van IDC Metri Executive Search. De focus ligt op leidinggevende functies op C-niveau en posities in het senior lijnmanagement. Ook gaat het bureau medewerkers plaatsen op het niveau daaronder – denk aan specialisten in IT-architectuur en cybersecurity, alsmede portfolio-, transitie-, programma- of projectmanagers.

Daarbij hoeft Slegt niet vanaf nul te beginnen. Op ad-hoc basis heeft IDC Metri de afgelopen jaren volgens hem meer dan honderd executive search-opdrachten vervuld. “Met een slagingskans van meer dan 90%” – een zeer hoog percentage in een markt die bekendstaat om zijn krapte en moeilijk in te vullen posities, zo laat hij weten.

“Door de combinatie van onze ervaring en onze kennis van de IT-markt zijn wij zeer goed geëquipeerd om opdrachtgevers en kandidaten optimaal te bedienen. Talent kan er hierdoor op vertrouwen dat ze niet benaderd worden voor een positie die niet bij hen past, en omgekeerd kunnen opdrachtgevers kwaliteit verwachten in het aanbod van kandidaten.”

Executive search-trend

Consultancybureaus die uitwaaieren naar de executive search: het is een trend die al jaren aan populariteit wint. Goed verklaarbaar, aangezien consultants enerzijds een groot netwerk van (voormalige) opdrachtgevers hebben en anderzijds omdat zij hiermee hun dienstverlening kunnen uitbreiden voor hun klanten, waardoor ze meer waarde kunnen leveren.

Onlangs zette advies- en interimbureau YellowFinance een vergelijkbare stap met de lancering van zijn executive search-label BlueOn. En recent versterkte ook managementbureau Boer & Croon zijn executive search-dienstverlening met de overname van headhunter VanderKruijs.