Boer & Croon breidt executive search-diensten uit met Vanderkruijs

21 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Boer & Croon heeft zijn executive search-dienstverlening uitgebreid met de overname van Vanderkruijs, een headhunter met rond de tien medewerkers.

Eelco Koehoorn, directievoorzitter van Boer & Croon, geeft aan dat het bedrijf klanten dankzij de overname een nog breder en dieper pakket aan diensten zal kunnen leveren. Boer & Croon is al jaren actief in het headhuntingsegment, vooral gericht op het topsegment van executives en managers.

In het bijzonder versterkt Vanderkruijs de expertise van Boer & Croon binnen de non-profitsector. Het executive search-bureau uit Amsterdam ondersteunt veelal partijen in het lagere overheidssegment, de zorg en het onderwijs. Volgens eigen zeggen heeft het in de afgelopen twaalf jaar meer dan 1.200 benoemingen verzorgd.

Pieter Cortenbach en Eelco Koehoorn

“De expertise en het netwerk van Vanderkruijs geven een kwalitatieve impuls aan onze dienstverlening. We zullen in de samenwerking beter in staat zijn de juiste oplossing te bieden voor bestuurlijke en toezichthoudende posities in de non-profitsectoren”, aldus Koehoorn.

In 2020 koos Boer & Croon ook al voor een overname om zijn headhuntingdienstverlening een impuls te geven. Toen werd YESS ingelijfd, een specialist in functies binnen de industrie, logistiek, finance en technologie. YESS opereert nog altijd onder zijn eigen merknaam binnen Boer & Croon, een aanpak die ook in het geval van Vanderkruijs zal worden gehanteerd. “Dit past in de strategie van Boer & Croon om meerdere merken te voeren”, licht Koehoorn toe.

Win-win

Ook Vanderkruijs profiteert naar eigen zeggen van de aansluiting bij Boer & Croon. Zo moet de deal het bedrijf in staat stellen om verder te kijken dan zijn traditionele werving- en selectiemandaat, door nu onder andere te kunnen putten uit de consultancy-, interim- en projectervaring van Boer & Croon.

Pieter Cortenbach, één van de eigenaren van Vanderkruijs, zegt hierover: “Voorafgaand aan elke searchklus voeren we in eerste instantie inhoudelijke gesprekken met onze opdrachtgevers over hun strategie en de noodzakelijke transformatie, her- en doorontwikkeling en in dat kader het talentvraagstuk.”

“Door de samenwerking met Boer & Croon krijgen onze opdrachtgevers een bredere en meer veelzijdige entree naar specifieke dienstverlening, maar de basis blijft de werving, search en selectie”, besluit Cortenbach.