Headhunter YESS sluit zich aan bij Boer & Croon

10 juni 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

YESS International Consultants heeft zich aangesloten bij de executive search-praktijk van Boer & Croon.

Het was in 1989 toen Egon Zehnder, een van ’s werelds vooraanstaande executive search-organisaties, in Nederland YESS International Consultants oprichtte. Doelstelling was om professionals aan het begin en in het midden van hun loopbaan verder op weg te helpen in hun carrière.

Egon Zehnder maakt gebruik van een multi-label strategie, om zo onderscheid tussen zijn dienstenaanbod te maken. Waar het gelijknamige en bekendste merk zich richt op boardroom- en senior management-plaatsingen – vooral bij corporate organisaties – richt YESS International Consultants zich vooral op toptalent in het segment voor young professionals en aanstormende managers.

Na enkele jaren terug onafhankelijk verder te zijn gegaan, heeft YESS zijn positie in de markt verder weten uit te bouwen. Het bedrijf positioneert zichzelf als een breed executive search-bureau, gericht op een breed spectrum aan sectoren en functies. Ondertussen heeft het bedrijf het team weten uit te bouwen naar twaalf recruitment consultants en staf.

Boer & Croon neemt executive search-bureau YESS over

Het besluit om de krachten te bundelen met Boer & Croon bouwt voort op “diverse succesvolle samenwerkingen in de afgelopen jaren”, zegt Edith Koetsier, Managing Partner van YESS en een ervaren professional in het executive search-domein. Na haar loopbaan in de onderzoeks- (Ipsos) en adviesmarkt (EY VODW) te zijn gestart, sloot ze zich zeventien jaar geleden aan bij YESS, waar ze niet meer is weggegaan.

In deze periode van nauwe samenwerking zijn de voordelen van een structurele samenwerking naar voren gekomen, en bleek dat beide bedrijven dezelfde “waarden, culturen en ambities” delen, een besef dat ook aan de kant van Boer & Croon leefde. Jos Zandhuis, Managing Partner van Boer & Croon, zegt daarover: “Onze vaardigheden vullen elkaar aan en we delen onze strategische visie op een klantgerichte en digitale toekomst.”

Voor Boer & Croon zorgt de deal voor een significante versterking van de headhunting-praktijk, terwijl de deal YESS in staat stelt zijn impact te vergroten, doordat het kan putten uit Boer & Croons brede netwerk van klanten in de private en publieke sector.

Opgericht in 1973, is Boer & Croon een van Nederlands vooraanstaande zakelijke dienstverleners. Het in Amsterdam gevestigde managementbureau levert naast executive search-dienstverlening ook management consulting-, interim management- en young professional-diensten.