IDC neemt strategisch IT-consultancybureau Metri over

18 mei 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Strategisch IT-adviseur Metri is overgenomen door IDC, een van ’s werelds grootste bureaus voor marktonderzoek en IT-intelligence.

Met meer dan 1.100 analisten wereldwijd is IDC een leidende speller in de wereld van technologie. Met de inzichten die het bedrijf genereert, informeert IDC bestuurders en professionals over bijvoorbeeld ontwikkelingen in de markt, opkomende trends, concurrentieanalyses en meer.

Door zich aan te sluiten bij de vooraanstaande leverancier van marktinformatie kan Metri nu putten uit IDC’s wereldwijde netwerk. Hierdoor kan het zijn IT-benchmark- en sourcingcapaciteiten nu aanbieden aan bedrijven overal ter wereld (IDC heeft kantoren in 50+ landen). “We zijn erg trots om deel uit te maken van de IDC-familie en kijken ernaar uit om onze fact-based diensten in de breedte en diepte op de markt te brengen”, laat Metri oprichter Bart de Ruijter weten.

IDC acquires Dutch IT intelligence consultancy Metri

Metri werd opgericht in 2003 en is sinds de start uitgegroeid tot een van ‘s Nederlands leidende aanbieders van IT benchmarking en sourcing adviesdiensten. Het consultancybureau adviseert zijn klanten (vaak het CIO kantoor) onder meer ten aanzien van IT-budgetplanning, technologie- en software uitgaven, time to market voor technologiegedreven innovatie, en het optimaliseren van externe IT-investeringen.

Het in Schiphol-gevestigde bedrijf bestaat uit een team van ongeveer vijftig IT-strategie en intelligence experts. Door de overname worden zij nu onderdeel van het IDC-team in de Benelux.

Voor IDC zorgt de toevoeging van Metri dat het bedrijf zijn expertise in IT- intelligence diensten kan verbreden – en dat in een tijd waarin de vraag naar zulke diensten nooit zo hoog is geweest. En naar verwachting zal die vraag de komende tijd alleen maar verder gaan toenemen, aangezien de covid-19 pandemie heeft gezorgd voor een enorme versnelling van de digitalisering. Meer dan ooit tevoren “moeten organisaties hun IT- en bedrijfsinitiatieven plannen, uitvoeren en optimaliseren”, laat Crawford Del Prete, president van IDC, weten.

"Door de bestaande sourcing expertise van IDC te combineren met de uitgebreide benchmark kennis en experts van Metri, krijgt u de meest betrouwbare inzichten in de branche die onze IT-inkopers nodig hebben om cruciale investeringsbeslissingen te nemen”, geeft Mohamad Ali tot slot aan, de CEO van IDG – het moederbedrijf van IDC.