Aantal vrouwen in senior managementfuncties neemt licht toe

08 maart 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Het aantal vrouwen dat een senior managementfunctie bekleedt is toegenomen. Dat is een van de conclusies het nieuwe ‘Women in Business’-rapport van Grant Thornton.

“De afgelopen jaren zijn veel onzichtbare structuren en traditionele netwerken afgebroken, wat bijdraagt aan een meer gelijkwaardig werkklimaat”, zegt Anna Johnson, CEO van de Zweedse praktijk van Grant Thornton. “Dit betekent dat meer vrouwen meer verantwoordelijkheid op zich nemen en doorstromen naar hogere functies.”

Zo is wereldwijd het aantal vrouwen dat een senior managementrol vervult sinds 2011 flink toegenomen: van 20% naar 32%. Als de stijging het gemiddelde tempo van het afgelopen decennium doorzet komt het aandeel vrouwen in 2025 eindelijk hoger uit dan een derde (34%).

Aandeel vrouwen in leidinggevenden naar regio

Kim Schmidt, Global Leader op het gebied van Leadership, People and Culture bij Grant Thornton, is hoopvol dat de stijging de komende jaren nog hoger zal uitpakken.

“De cijfers die we momenteel zien, zijn mogelijk pas het beginstadium van een significante verandering, in plaats van het einde van eerdere vooruitgang. Het kan zijn dat een grote groep vrouwelijke professionals net begint door te stromen naar hogere functies, waardoor in 2025 nog meer vooruitgang zal zijn geboekt.” 

Regionale verschillen

Wereldwijd zijn redelijke verschillen zichtbaar in het percentage vrouwen in leidinggevende rollen. In Afrika bekleden de meeste vrouwen een senior managementfunctie (40%), gevolgd door Zuidoost-Azië (37%) en Latijns-Amerika (35%).

“Vrouwen in Afrika hebben tijdens de coronacrisis aangetoond zich goed te kunnen aanpassen aan flexibel werken – waarbij ze het gebruik van technologie en innovatie maximaliseren om succesvoller te worden op de werkplek”, meldt Ngozi Ogwo, Managing Partner van de Nigeriaanse praktijk van Grant Thornton.

Aandeel vrouwen in leidinggevenden naar regio

In Europa en Noord-Amerika wordt in beide gevallen 33% van de senior managementfuncties bekleed door een vrouw. Alleen de Aziatisch-Pacifische regio kent met 30% een lager percentage van vrouwelijke leidinggevenden in het zakenleven.

Toch HR-directeur

Het clichébeeld dat vrouwelijke professionals binnen managementteams vaak baas worden van de HR-afdeling wordt door het onderzoek van Grant Thornton deels bevestigd. Zo is wereldwijd 39% van de senior managementfuncties die door vrouwen worden vervuld gerelateerd aan HR.

“Hoewel het geweldig is om steeds meer vrouwen in strategische functies te zien, moeten we ons over de hele organisatie verspreiden, niet alleen in bepaalde functies”, zegt Johnson. “Dan creëren we echte bedrijfswaarde door verschillende perspectieven toe te voegen.” 

Welke soorten senior managementfuncties bekleden vrouwen wereldwijd?

En dat gebeurt ook al deels: zo bekleden vrouwelijke professionals steeds vaker een leidinggevende rol binnen de finance-afdeling, wat van oudsher een mannenbastion is binnen veel bedrijven. In 2020 ging het volgens de onderzoekers van het adviesbureau wereldwijd om 30% van de functies, vorig jaar om 36% en nu om 37%. 

Wat verder opvalt is dat vandaag de dag 24% van alle CEO-rollen wordt vervuld door een vrouw, terwijl het vorig jaar bij de meting van Grant Thornton ging om 26%.