Werken bij Morgens: Zes vragen aan Joyce Luk

20 januari 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In oktober vorig jaar verbond Joyce Luk zich aan Morgens als adviseur met een focus op de gemeentemarkt. We stelden Luk enkele vragen over haar overstap, haar terugkeer naar de consultancy en haar eerste maanden bij het organisatieadviesbureau. 

Na vijf jaar bij de ANWB keer je terug naar de adviesbranche. Wat motiveerde je stap, en waarom Morgens?

“Na vijf leuke, leerzame jaren bij de ANWB wilde ik weer iets met mijn bestuurskundige achtergrond doen en een bijdrage leveren aan de publieke sector. Als adviseur krijg je de mogelijkheid om bij verschillende organisaties impact te hebben en deze afwisseling spreekt mij wel aan. Dit heb ik voor mijn tijd bij de ANWB al ervaren bij een ander bureau en tijdens mijn tweejarige traineeship.”

“Ik heb voor Morgens gekozen omdat ik het bureau ken via mijn netwerk. Daardoor had ik een positieve indruk van de werksfeer, opleidingsmogelijkheden en de opdrachten.”

Joyce Luk, Morgens

Hoe heb je de onboarding ervaren en hoe kijk je terug op je eerste vier maanden?

“Goed, de eerste vier maanden zijn voorbijgevlogen! Als nieuwe collega ligt er een strakke onboarding klaar. Nog voordat je start krijg je via een onboarding-app al handige Morgens-weetjes mee. Je start daarna met verschillende kennismakingsgesprekken zodat je goed wegwijs wordt gemaakt in het reilen en zeilen van het kantoor. Alle benodigde zaken om te kunnen starten (laptop, accounts enzovoorts) waren geregeld, dat is toch ook altijd fijn.”

“En ik had geluk: in oktober en november was het nog mogelijk om naar kantoor te gaan en had ik in mijn tweede werkweek al een kantooruitje.”

Je richt je binnen Morgens op de gemeentemarkt. Aan wat voor soort opgaven werkt Morgens daar? 

“Verschillende opgaven eigenlijk. Denk aan het opstarten, begeleiden en verbeteren van een netwerksamenwerking maar ook het helpen verbeteren van de dienstverlening van een gemeente zodat zij haar inwoners beter kan bedienen.”

Op basis van je eerste maanden aan boord, waar ligt volgens jou de kracht van het bureau binnen de sector?

“Ik zou zeggen de positieve energie die de consultants meebrengen naar opdrachtgevers. De collega’s zijn allemaal erg betrokken en gedreven om de klant zo goed mogelijk te helpen.”

Welke aandacht heeft Morgens voor jouw projectwensen en ontwikkeling?

“Ik ben gekoppeld aan een mentor met wie je jouw persoonlijke ontwikkeling op regelmatige basis bespreekt. Zo heb ik voor 2022 persoonlijke doelen afgesproken waar ik de voortgang op bespreek. Als het gaat om projectwensen wordt binnen Morgens gekeken naar wat een adviseur motiveert in zijn/haar werk.” 

“Ze doen dat via ‘autonomy, mastery en purpose’ van Daniel Pink. Ik bepaal mijn eigen autonomy, mastery en purpose en word hierin gefaciliteerd door Morgens. Al kan het altijd wel zo lopen dat je ook een keer een opdracht doet die niet in lijn is met jouw ‘mastery’.”

Tot slot, hoe zou je Morgens in een notendop omschrijven aan relaties en kandidaten?

“Werken bij Morgens is leuk en inspirerend! De collega’s zijn ambitieus, enthousiast en er hangt een gezellige sfeer. Als kantoor wil Morgens grootschalige veranderingen teweegbrengen in het publiek domein. En wat ik hier mooi aan vind is dat alle collega’s vanuit een innerlijke drive ook echt maatschappelijke impact willen maken.”