Drie junior consultants van SeederDeBoer starten bij ABN AMRO

01 december 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Per 1 oktober zijn Mayet Meeder, Justin Brandsma en Myrthe Ceelen ingestroomd in het Junior Banking traineeship van SeederDeBoer. Ze zijn inmiddels alle drie aan de slag op een opdracht bij ABN AMRO.

Begin vorig jaar lanceerden ABN AMRO en SeederDeBoer samen het éénjarige Junior Banking Consultancy Traineeship. Het programma brengt het beste van beide werelden samen: de consultancy-omgeving van SeederDeBoer gecombineerd met de garantie dat trainees praktijkervaring kunnen opdoen op een uitdagend project binnen de I&T Operations-afdeling van de grootbank.

Inmiddels is alweer de vierde traineelichting van start gegaan, met Mayet Meeder, Justin Brandsma en Myrthe Ceelen.

Mayet Meeder, Justin Brandsma en Myrthe Ceelen

Mayet Meeder studeerde afgelopen jaar af aan de Vrije Universiteit Amsterdam met een master Business Administration, Strategy & Organization. Voorafgaande aan deze master rondde ze een opleiding Bedrijfseconomie af aan de Hogeschool Rotterdam, om vervolgens onder andere aan de slag te gaan bij De Volksbank als projectmedewerker op de afdeling Bijzonder Beheer.

Hier is ook haar interesse in de bancaire sector gegroeid, waarbinnen ze na haar master besloot werkzaam te blijven. “Ik zie het traineeship als een ideale springplank voor mijn verdere professionele ontwikkeling.”

Justin Brandsma was na het afronden van een bachelor Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen actief in het dagelijks bestuur van het Erasmus Student Network. Hier vervulde hij de taken rondom externe relaties, partnership management en netwerkevenementen. Dit jaar in een internationale omgeving inspireerde hem om het daaropvolgende jaar een tussenjaar te nemen en een reis door Azië te maken.

Terug in Nederland rondde Justin vervolgens de master International Business & Management af aan de Rijksuniversiteit Groningen. Dit masterprogramma gaf hem de kans om zich te verdiepen in onderwerpen rondom bedrijfsstrategie, verandermanagement en de financiële sector.

Na afronden van een stage binnen het global strategy team van Heineken kiest hij nu voor een vliegende start in de banking consultancy. “Dit traineeship biedt me de mogelijkheid om kennis te maken met de bancaire sector en tegelijkertijd begeleiding te krijgen in het ontwikkelen van consultancyskills die de rest van mijn carrière van pas zullen gaan komen.”

Myrthe Ceelen koos na haar bachelor Hotel Management voor een master in Business Administration, met als specialisatie Organisational Design & Development, aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Deze keuze maakte ze omdat ze een interesse heeft in procesoptimalisatie, verandermanagement, organisatiestructuren en human resources.

Gedurende haar stage bij ABN AMRO MeesPierson ontdekte Myrthe dat “care, courage & collaboration” kernwaarden zijn waarin ze zich volledig kan vinden. De bank is voor haar de plek waar ze zowel haar analytische als communicatieve vaardigheden perfect kan inzetten. Niet geheel verrassend koos ze dan ook voor het Junior Banking Consultancy Traineeship. SeederDeBoer sprak haar vooral aan vanwege “de open en ongedwongen sfeer en de nadruk op persoonlijke en professionele ontwikkeling.”