Dennis Bastiaenen over zijn eerste twee jaar bij InContext

30 november 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Dennis Bastiaenen is inmiddels twee jaar in dienst bij InContext Consultancy Group, waar hij met veel plezier werkt. “Ik werk aan een breed palet aan opdrachten gericht op het vooruithelpen van mensen, teams en organisaties. Die afwisseling is erg leerzaam en leuk.”

Toen Dennis na negen jaar Randstad besloot een carrièreswitch te maken, stak InContext er met kop en schouders bovenuit. “Om een aantal redenen. De belangrijkste is dat er bij de mensen die ik sprak een enorme intrinsieke motivatie is om mensen, teams en organisaties écht vooruit te helpen en dit op een duurzame en creatieve manier te doen.”

En dat sluit precies aan bij de belangrijkste drive van Dennis. “Ik haalde bij Randstad veel voldoening uit het helpen bij de ontwikkeling van mijn medewerkers. Als ik collega’s kon helpen met het verkrijgen van een nieuw inzicht over zichzelf, succesvoller te zijn of hen een volgende stap te laten maken waar ze nog blijer van werden, dan was ik ook op mijn gelukkigst!”

Dennis Bastiaenen over zijn eerste twee jaar bij InContext

Sinds zijn start bij InContext realiseert hij impact langs drie verschillende thema’s, zo vertelt hij: strategie, verandermanagement en leiderschap. Zo ontwikkelt en faciliteert hij leiderschaps- en teamontwikkelingsprogramma’s voor diverse organisaties.

Op dit moment werkt hij voor een zorginstelling in het zuiden van Nederland, voor een internationaal ingenieursbureau en voor een financiële dienstverlener. Bij een grote multinational ondersteunt hij de beweging naar zelfsturende teams. “Ook hier ondersteun ik op het gebeid van strategie, verandermanagement en leiderschap, dat is een geweldige combinatie die InContext op het lijf geschreven is.”

Serious games

InContext ontwikkelt verschillende business games en bedrijfssimulaties. Met serious gaming worden organisaties geholpen worden om tot belangrijke inzichten te komen en afdelingoverstijgende samenwerking te verbeteren. 

Dennis: “De afwisseling met het begeleiden van onze serious games vind ik super om te doen, zeker omdat wij mensen in organisaties op een laagdrempelige en leuke manier helpen om patronen te doorbreken en (ontwikkel)kansen te zien.”

Persoonlijke ontwikkeling

Voor iedere organisatie geldt: ‘practice what you preach’. Zo ervaart Dennis het ook, want InContext heeft veel oog voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de eigen medewerkers. 

“Dit gebeurt op meerdere vlakken. Uiteraard met learning-on-the-job, want onze programma’s, trainingen en simulaties zijn een spiegel van mijn eigen gedrag en invloed. Het is daarnaast heel fijn om hier met mijn collega’s en leidinggevenden op te reflecteren en feedback te krijgen.”

Het team komt regelmatig bijeen voor gezamenlijke leersessies en er is een maandelijkse inspiratiedag. “Zo zijn we onlangs nog extra getraind in het adviesproces. In drie teams hebben we in korte tijd onze oplossing voor een complexe klantvraag uitgewerkt en gepresenteerd. Heel leerzaam!”

Dennis kan consultants die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging dan ook van harte aanbevelen om eens kennis te komen maken bij InContext. “InContext biedt werken in een hecht team, met de mooiste maatwerkprogramma’s voor interessante opdrachtgevers en het continu leren van en met elkaar. Ik kan het iedereen aanraden!”