Anton Rietmeijer vindt zijn gewenste uitdaging bij Novius

07 oktober 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Na bijna drie jaar bij techniek- en bouwconcern TBI stond Anton Rietmeijer op een kruispunt: hij had plezier in zijn werk maar wilde zich eigenlijk verder ontwikkelen op het gebied van digitalisering en organisatie-inrichting. Zou hij blijven of toch de sprong wagen? Hij koos voor het laatste en stapte over naar Novius, waar hij sinds het begin van dit jaar volop kan werken aan zijn gewenste uitdaging.

Met een master in Hydraulic Engineering op zak (behaald aan de Technische Universiteit Delft) trapte Anton zijn carrière af bij TBI, waar hij instroomde in het management traineeship-programma. “Gedurende deze periode werkte ik binnen TBI aan drie projecten van acht maanden, voornamelijk gericht op de digitale agenda en het verbeteren van de IT-bedrijfsvoering.”

Daarna werkte Anton een tijdje als architect. In deze rol hield hij zich veelal bezig met procesontwikkeling en digitalisering. “Denk aan de harmonisatie van processen, data en systemen”, licht hij toe. Ondanks dat hij het naar zijn zin had, ontsnapte hij niet aan het gevoel dat zijn talenten en interesses ergens anders beter tot hun recht zouden komen. Zo kwam hij uit bij Novius, een managementadviesbureau gespecialiseerd in strategische bedrijfstransformatie.

Anton Rietmeijer, Novius

“Novius is een topadviesbureau op het gebied van (digitale) businesstransformaties en ik werk nu met zeer ervaren collega’s in dit vakgebied”, legt Anton uit. “Op dit moment heb ik opdrachten binnen een aantal luchthavens in Nederland. Hier ontwikkel ik de architectuur van oplossingen waar de fysieke wereld de wereld van IT raakt.”

“Denk aan het ontwikkelen van digitale oplossingen in complexe bouwprojecten binnen of buiten de terminal”, licht hij toe. “In zulke projecten zijn veel stakeholders betrokken en geldt complexe regelgeving. Door hier integraal naar te kijken en overzicht te creëren wordt deze complexiteit beheersbaar.”

Samenbrengen digital en fysiek

Met name sinds de aansluiting bij Royal HaskoningDHV vormt het slim samenbrengen van de digitale en fysieke wereld een van de belangrijkste pijlers van de onderscheidende kracht van Novius, zo vertelde David de Graaf, Director Digital Consultancy & Data Solutions onlangs in gesprek met Consultancy.nl.

In zijn verdere ontwikkeling rond de vele thema’s die hierbij komen kijken profiteert Anton van de uitgebreide aandacht voor learning & development binnen Novius. Via de Novius Academy volgt hij opleidingen die hem verder helpen in zijn kennis en expertise. Het gaat hierbij om vakinhoudelijke en technische skills, maar vooral ook vaardigheden op het gebied van bedrijfstransformaties.

“Want”, zo stelt Anton, “anno 2021 is de techniek vaak het probleem niet. Bijna alles kan, als je maar goed weet wat je wilt. De meerwaarde zit vooral in het aansluiten van de (technische) mogelijkheden met de doelen en ontwikkelingen van de organisatie.”

Organisatie en techniek 

Het op één lijn brengen van organisatie en techniek staat centraal binnen het propositieteam waar Anton nu onderdeel van is, genaamd ‘Competitive by Enterprise Architecture’. “Met dit team helpen we klanten bij het ontwikkelen van een optimale inrichting van hun organisatie, en de rol die technologie hierin kan spelen.”

En dat maakt ook de krachtenbundeling van Novius en Royal HaskoningDHV zo sterk. Toen Anton zich aansloot waren de twee bureaus volop bezig met hun integratie en in de afgelopen negen maanden heeft hij met eigen ogen gezien hoe ze elkaar versterken.

“Waar Novius sterk is in het ontwerpen en realiseren van complexe digitaal gedreven business transformaties, sluit Royal HaskoningDHV daar naadloos op aan bij de invulling van de technische en digitale oplossingen.”