Zijn mijn medewerkers wel klaar voor hybride werken?

10 september 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hybride werken is sinds corona niet meer weg te denken uit organisaties. Maar hoe bereid je teams voor op de verschuiving naar hybride werken? En zijn medewerkers wel klaar en uitgerust om in een hybride werkomgeving te presteren? Een nieuwe online scan van Berenschot en Ixly geeft antwoord op deze en meer vragen.

Het is een van de grootste trends die is voortgekomen uit de Covid-19-pandemie – deels op kantoor en deels vanuit huis werken, oftewel: hybride werken. Hoewel het fenomeen uit nood werd geboren, is de populariteit van thuiswerken gebleven. Verklarende factoren zijn onder andere het feit dat werknemers hebben bewezen effectief vanuit huis te kunnen werken, maar ook de voordelen die dit heeft voor hun werk-privébalans.

Hybride werken levert ook voordelen op voor het milieu (minder CO2-uitstoot door minder woon-werkverkeer), terwijl bedrijven de trend aangrijpen om kostenbesparingen door te voeren binnen hun kantoren en vastgoedportefeuilles (omdat minder vierkante meters aan kantoorruimte nodig zijn).

Zijn mijn medewerkers wel klaar voor hybride werken?

Het succes van hybride werken valt of staat echter met hoe goed organisaties digitaal en remote werken ondersteunen en faciliteren, en hoe werknemers dit in de praktijk omzetten. “Met onze nieuwe hybride werken scan kunnen organisaties het vermogen van medewerkers in kaart brengen om in een hybride werkomgeving te presteren”, legt Chiara Kieft uit, Senior Managing Consultant bij Berenschot.

De scan richt zich op drie kernelementen van werkmotivatie: verbinding, autonomie en lerend vermogen. Kieft legt uit waarom deze elementen van belang zijn: “Wil een medewerker goed functioneren in een hybride team, dan moet hij namelijk voldoende zijn toegerust om zich te ontwikkelen, autonoom te werken én zich verbonden te voelen in een omgeving waar hulp, begeleiding en contact minder makkelijk voorhanden zijn.”

Een dergelijke scan doorlopen alvorens de overstap te maken op hybride werken is volgens Kieft een cruciale stap in het proces. Want is hybride werken eigenlijk wel voor iedereen weggelegd? En kan iedereen zich zomaar moeiteloos aanpassen aan het hybride werken? En doet de organisatie wel de juiste dingen om het tot een succes te maken?

Waar veel scans in de markt zich richten op het technische gedeelte van hybride werken (is de IT-infrastructuur op orde?), kijkt de scan van Berenschot en Ixly vooral naar het menselijke aspect. “Zo’n transitie brengt uitdagingen mee voor de inrichting van de organisatie en systemen, maar zeker ook voor de medewerkers”, legt Kieft uit.

Zodra de scan doorlopen is – die zowel op individueel als groepsniveau kan worden ingesteld – geeft deze inzicht in de raakvlakken én de mogelijke knelpunten bij het hybride werken. “Daarbij biedt het rapport ook praktische handvatten voor leidinggevenden en medewerkers om zich verder te ontwikkelen.”