B Corp Kirkman Company trekt drie nieuwe consultants aan

02 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

B Corp gecertificeerd Kirkman Company heeft drie consultants aan het team toegevoegd. 

Bart van Engelen is als Senior consultant gestart bij de Customer Excellence-praktijk. Hij was hiervoor drie jaar werkzaam bij Accenture, waar hij onderdeel was van het Customer, Sales & Service team, en werkte daarvoor zeven jaar bij Essent, zowel als marketer als intern consultant.

“Ik krijg energie van het optimaliseren van klantbeleving en het realiseren van bedrijfsresultaat. Bij voorkeur door het gebruik van innovatieve technologie en nieuwe manieren van werken, maar altijd met oog voor de mensen. Ik stel de klant centraal door gedegen onderzoek. Daarnaast gebruik ik graag design thinking om multidisciplinaire teams te laten samenwerken en de juiste vraag te vinden en een oplossing te co-creëren”, aldus Van Engelen.

Bart van Engelen, Nina Berkhof en Paulien Damen - Kirkman Company

Nina Berkhof en Paulien Damen zijn beide aan de slag gegaan als Junior consultant bij de HR & Employee Experience-praktijk. Berkhof deed hiervoor ervaring op bij de VU Amsterdam, waar ze als onderzoekster werkzaam was. 

Ze heeft de master Beleid Communicatie en Organisatie afgerond aan de VU Amsterdam, waarbij ze haar thesis heeft geschreven over uitval van vrouwelijke consultants (vooral een issue in de hogere rangen).

Ze kiest voor Kirkman Company omdat het bureau haar “de ideale combinatie biedt tussen high-end opdrachten en een open en informele sfeer.” Ook staat ze achter de gedachtegoed van het bureau: transformaties doe je samen met de klant en niet voor de klant. Berkhof: “Ik hoop mij persoonlijk te kunnen ontwikkelen als consultant door enerzijds het traineeship via YSE en anderzijds door verschillende opdrachten uit te voeren en daarin te kunnen leren van collega’s.” 

Damen heeft de overstap gemaakt vanuit traineeshipspecialist Skyscrapers, waar zij verantwoordelijk was voor werving en selectie van nieuwe trainees, het geven van workshops en trainingen aan sollicitanten en trainees en later ook voor het onderhouden van contacten met accounts. 

Ze kiest vooral voor Kirkman Company vanwege de ondernemende cultuur en de mogelijkheid om haar HR-ervaring uit te bouwen met nieuwe invalshoeken. “Het bureau beschikt over mooie expertise om van te kunnen leren, maar biedt ook volop ruimte en flexibiliteit voor eigen inbreng en creativiteit.” 

“Daarnaast ben ik altijd gefascineerd geweest door menselijk gedrag, specifiek op de werkvloer, waar verschillende belangen en invloeden spelen. Tot nu toe heb ik deze interesse kunnen voeden vanuit een HR-perspectief, alleen ben ik van mening dat dit niet het enige perspectief is. De missie van Kirkman Company spreek mij daarom enorm aan – kijken naar de lange termijn, vanuit de perspectieven van meerdere stakeholders die elkaar versterken.”