Kajan Kort aan de slag bij Stevin Technology Consultants

04 juni 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kajan Kort heeft zich vorige maand in de rol van Consultant aangesloten bij Stevin Technology Consultants.

“We groeien met horten en stoten richting een harmonieuze balans met de natuur. Dit is een zoektocht, een avontuur. Hiervoor zijn duurzame innovaties en maatschappelijk verantwoordelijke technologieën hard nodig…Graag zet ik mij 100% in voor duurzame energiesystemen”, vertelt Kort, die als ingenieur in Sustainable Energy Technologies (TU Delft) afstudeerde en onder andere gespecialiseerd is in zonne-energie en batterijtechnologie.

De afgelopen jaren deed hij werkervaring op als businessconsultant voor klimaat- en verduurzamingsvraagstukken van multinationals en grote overheden. Kort komt over van het Utrechtse Guidehouse, een internationaal consultancybureau met het hoofdkantoor in de Verenigde Staten (Guidehouse nam in 2019 Navigant over, dat zelf in 2016 Ecofys overnam). Bij Guidehouse richtte de ervaren energie-expert zich vooral op het helpen van bedrijven bij het duurzamer maken van hun operaties en asset management.

Kajan Kort, Consultant Energiehubs, Stevin Technology Consultants

Zijn consultancyvaardigheden deed hij eerder in zijn loopbaan op bij Talent voor Transitie – een traineeship dat jonge professionals klaarstoomt voor een carrière in de adviesbranche en op het gebied van duurzaamheid. Samen vormen deze jonge talenten een community waarin samenwerken, ontwikkelen en impact maken centraal staan.

Kort is inmiddels een maand actief binnen Stevin Technology Consultants, een management- en technologieconsultancybureau uit Baarn dat zich hoofdzakelijk richt op vraagstukken in de publieke infrastructuur. Tot het klantenbestand van het bureau, dat ruim 40 consultants telt, behoren onder meer vervoersbedrijven als de NS en RET, en netbeheerders als Stedin, Liander en Alliander.

Bij zijn nieuwe werkgever draagt Kort als consultant bij aan de implementatie van energiehubs in de gebouwde omgeving.

“Ik breng gratis mijn opgewekte energie, oprechte interesse en interculturele ervaring mee als ik aanschuif bij een project. Met mijn vindingrijkheid en assertieve communicatiestijl maak ik snel meters in een project. Daarin verken ik graag nieuwe mogelijkheden met ‘wat er al is’, of help ik mee met het ontwerp van nieuwe ‘puzzelstukjes’. Voor mij is energieopslag zo’n puzzelstuk in de energietransitie”, aldus Kort.