Stevin breidt team uit met drie nieuwe consultants

23 april 2024 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Stevin heeft het team uitgebreid met drie nieuwe adviseurs: Stijn Rutgers, Gijs Eggens en Lars de Langen.

Stijn Rutgers werkte de afgelopen jaren in de energiesector. Bij Stedin was hij als manager en adviseur betrokken bij verschillende verandertrajecten. Eerder werkte hij bij provincie Gelderland mee aan het uitbouwen van de laadinfrastructuur voor elektrisch rijden. 

Bij Stichting E-PACT adviseerde Rutgers bedrijven over hoe ze hun wagenpark kunnen verduurzamen. En gedurende zijn vijf jaar bij Over Morgen deed hij ervaring op met duurzame mobiliteit en de energietransitie.

Stijn Rutgers, Gijs Eggens en Lars de Langen

Over zijn overstap naar Stevin zegt Rutgers: “Stevin is een club van gedreven consultants die met veel durf veranderingen doorvoeren. Zelf kijk ik ook graag met een open blik naar bestaande processen. Deze eigen aanpak zie je ook terug in hoe Stevin volledig zelforganiserend is. Dat vind ik een hele mooie manier om samen aan een organisatie te bouwen en het zorgt voor veel betrokkenheid.”

Gijs Eggens werkte hiervoor als adviseur en projectmanager bij de gemeente Amsterdam. Hij deed daar ervaring op met twee complexe projecten: het integraal gebiedsplan openbare ruimte Wallengebied en coöperatieve zonnecarports. Eerder doorliep hij met succes het tweejarig traineeship bij dezelfde gemeente.

“Ik koos voor Stevin om twee belangrijke redenen”, zegt Eggens. “De gedrevenheid om zowel het systeem als jezelf te verbeteren. De ambitie van Stevin om de publieke infrastructuur naar een hoger niveau te tillen sprak me direct aan, vooral vanwege hun actiegerichte aanpak. Ze zijn gefocust op het verbeteren én implementeren van veranderingen, wat echt tastbare verbeteringen mogelijk maakt.”

“Bovendien heerst er bij Stevin een informele sfeer en een cultuur van persoonlijke groei”, voegt hij toe. “Dat motiveert me. Ik kijk ernaar uit om samen met Stevin mezelf verder te ontwikkelen!”

Lars de Langen wordt enthousiast van complexe vraagstukken op het snijvlak van mens en techniek die vragen om een innovatieve aanpak en aandacht voor het bredere perspectief. Hij studeerde vorig jaar af aan de TU Eindhoven en werkte de afgelopen periode voor Stehven, een netwerk van studenten en professionals in Eindhoven.

“Stevin streeft naar maatschappelijk relevante veranderingen, met een scherpe focus op duurzaamheid en innovatie”, zegt hij over zijn nieuwe werkgever. “Deze inzet voor maatschappelijke impact wekt mijn enthousiasme en motiveert mij om actief bij te dragen. In gesprekken voelde ik direct de oprechte interesse en betrokkenheid, die bij Stevinners zorgen voor een hartelijke en open sfeer.”

“Bovendien zocht ik naar een plek waar persoonlijke groei niet alleen wordt aangemoedigd maar ook centraal staat. Stevin hierin veel mogelijkheden.”

Bij Stevin werken rond de 35 adviseurs aan het verbeteren van de publieke infrastructuur. De firma begeleidt advies- en implementatieopdrachten in driesectoren: mobiliteit, energie en water.