M&I/Partners lanceert specialistisch dochterbedrijf Imagrs

20 mei 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

M&I/Partners heeft een nieuw label gelanceerd: Imagrs. Partner Sjoerd Heijnders gaat de nieuwe praktijk opbouwen en leiden.

Het nieuwe bedrijf zal zich exclusief gaan richten op beeldmanagementdienstverlening. Dit is een belangrijk element binnen de diensten van ziekenhuizen en helpt artsen om betere diagnoses te kunnen stellen bij patiënten.

De afgelopen jaren heeft M&I/Partners uitgebreide ervaring opgedaan binnen dit vakgebied. Zo hielp het bureau het Isala Ziekenhuis met het standaardiseren van de digitale gegevensuitwisseling voor beelden en het verbeteren van de systemen die dit mogelijk maken. Ook heeft het bureau tal van ziekenhuizen ondersteund bij de implementatie van beeldmanagementsystemen zoals radiologie PACS 1, PACS 2, Cardio PACS, Digitale Pathologie en VNA.

Sjoerd Heijnders en Patrick van Eekeren

M&I/Partners ontzorgt opdrachtgevers daarbij met advisering, enerzijds op het technische vlak (denk aan de integratie tussen het beeldmanagementsysteem en het ZIS/EPD en de medische technologie) en anderzijds op het organisatorische vlak. Door middel van trainingen en verandermanagement-initiatieven worden artsen klaargestoomd voor de nieuwe manier van werken.

Sjoerd Heijnders speelde een leidende rol bij de ontwikkeling van het beeldmanagementaanbod. Hij werkt al zes jaar bij het adviesbureau, waar hij zich vooral richt op de digitale transformatie van afdelingen als radiologie, cardiologie en pathologie in ziekenhuizen. Samen met de partners van M&I/Partners heeft hij besloten om de beeldmanagementdienstverlening onder te brengen in een apart bedrijfsonderdeel.

Vraag naar specialisten neemt vlucht

“De ontwikkelingen van beeldmanagement binnen de diagnostiek gaan snel”, legt Heijnders uit. “De vraag naar specialistische kennis neemt toe. Ook neemt de behoefte aan ontzorging bij zorginstellingen toe – omdat beheerdienstverlening een vak apart is, wordt dit vanuit een nieuwe onderneming gedaan.”

Patrick van Eekeren, partner bij M&I/Partners, vult aan: “We zien dat onze relaties behoefte hebben aan ondersteuning over de volle breedte van beeldmanagement, inclusief beheer. Dat laatste past beter in een aparte entiteit binnen de M&I-groep. Waar mogelijk en passend trekken Imagrs en M&I/Partners samen op in projecten, ieder vanuit de eigen toegevoegde waarde.”

“Door de kennis van het adviseren, implementeren en beheren van beeldvormende applicaties in het procesdomein diagnostiek bij elkaar te brengen, zijn wij in staat de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen en de integratie met ZIS/RIS en EPD/Functie te verbeteren”, zegt Heijnders.

“We kijken ernaar uit om ziekenhuizen, zelfstandige behandelcentra, revalidatiecentra en radiotherapeutische instellingen te helpen uitdagende projecten op het gebied van beeldmanagement uit te voeren.”