Manouk Hertogs en René Koetsveld starten bij House of Performance

04 mei 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

House of Performance heeft twee nieuwe consultants aan de gelederen toegevoegd: Manouk Hertogs en René Koetsveld.

“Ik heb voor House of Performance (HofP) gekozen omdat ik me in projecten graag bezig wil houden met het gedrag van mensen, cultuur in organisaties en prestaties van mensen op de werkvloer”, vertelt Manouk Hertogs, die hiervoor ruim drie jaar voor PwC werkte.

“Daar adviseerde ik klanten in de publieke sector op het gebied van digitale innovatie, organisatie-inrichting, kwaliteitsverbetering en strategieontwikkeling. Hierdoor heb ik ervaring in het aanpakken van proces-, organisatie- en verandervraagstukken op verschillende niveaus. Met de overstap naar HofP hoop ik daarnaast ook betrokken te raken bij de implementatie van strategieën en de manier waarop mensen in organisaties hierop reageren.”

 Manouk Hertogs en René Koetsveld starten bij House of Performance

Ze legt uit waarom House of Performance haar zo aanspreekt. “De openheid, het enthousiasme van collega’s en de warme en inclusieve cultuur zijn voor mij waarom ik bij HofP wilde werken. Wat ik mooi vind is dat HoPpers daadwerkelijk de waarden doorleven: authenticiteit, reciprociteit en intensiteit zie je terug in iedereens werk en gedrag.”

“De gedeelde verantwoordelijkheid over de strategie is daarnaast ook inspirerend; we zijn samen verantwoordelijk voor de voortgang van het bedrijf en daardoor ook betrokken bij de ontwikkeling van HofP.”

Inmiddels kan Hertogs terugblikken op een geslaagde start. “Natuurlijk is het allemaal wat lastiger vanwege corona en het feit dat bijna alle kennismakingen en borrels virtueel plaatsvinden. Desondanks krijg ik ook via alle virtuele meetings een goed beeld van mijn nieuwe collega’s en het bedrijf. Daarnaast mag ik gelukkig af en toe naar kantoor en dat vind ik erg leuk. Zo zie ik toch nog wat collega’s live!”

René Koetsveld maakte de overstap vanuit IT-dienstverlener Guidion. “In mijn negen jaar bij Guidion heb ik de field service-organisatie zien groeien van een startup naar scale-up. Ik heb er meerdere rollen vervuld, van Scrum Master tot Business Line Director. De laatste jaren heb ik een agile transformatie begeleid en me toegespitst op teamcoaching, gedrag en agile leiderschap.”

Die ervaring zet Koetsveld nu in bij het Utrechtse adviesbureau. Hij was bij zijn eerste kennismaking direct onder de indruk van het bureau. “Wat me vanaf het eerste moment opviel was de openheid over waar de organisatie staat.”

“Zo is duurzaamheid voor mij belangrijk, waarover online te lezen is dat HofP zelf worstelt met het thema, duidelijke doelstellingen heeft gesteld en nu samen met collega’s aan het leren is hoe dit het best vorm te geven. Wow! Niet de arrogantie hebben dat ‘wij wel weten hoe het moet’, maar eerlijk zijn over de ontwikkeling die je als organisatie doormaakt. Practice what you preach: hierin zie je echt terug dat dit een waardengedreven organisatie is.”

Zijn eerste weken bij HofP hebben de hoge verwachtingen helemaal waargemaakt. “De eerste periode was een warm bad en dat zegt veel tijdens een pandemie. Alle persoonlijke aandacht die wordt gestoken in de onboarding, zoals fysiek thuis langskomen op je eerste werkdag, laat zien dat authenticiteit gewaardeerd wordt. Ik waardeer die persoonlijke aanpak en de afwisseling.”

“Dat zie je ook direct terug in de diversiteit van de opdrachten zoals ik die nu doe bij een financiële dienstverlener en een kinderrechtenorganisatie.”