Nieuw initiatief zet zich in voor meer diversiteit in de energiesector

19 april 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Samen met Refugee Talent Hub is Talent voor Transitie gestart met Divers Energie Talent, een initiatief om diversiteit en inclusie in de branche te ondersteunen. 

Talent voor Transitie, opgericht in 2016, speelt een verbindende rol tussen organisaties, talenten en onderwijsinstellingen binnen de energiesector. Het bureau levert trainees aan werkgevers die op zoek zijn naar startende energietalenten. Deze starters leveren een bijdrage aan het vernieuwen en versnellen van de energietransitie.

De Refugee Talent Hub is een organisatie die werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar brengt met als doel vluchtelingen aan betaald werk te helpen. “Onze droom is een Nederland waarin werkgevers de talenten van vluchtelingen zien en benutten, en vluchtelingen dus gelijke kansen hebben op de arbeidsmarkt.”

Met hun nieuwe initiatief – Divers Energie Talent – spelen de partners in op de huidige wereldwijde energietransitie, waarin de vraag naar professionals die hieraan een bijdrage kunnen leveren toeneemt. De partners signaleren dat het vaak lastig blijkt voor werkgevers om geschikte energietalenten te vinden.

Bijdragen aan de energietransitie

Die kloof willen de twee bedrijven met hun nieuwe concept gaan dichten. Waar De Refugee Talent Hub ‘nieuwe Nederlanders’ zal gaan werven, zal Talent voor Transitie deze ‘Diverse Energie Talenten’ een dienstverband gaan aanbieden.

Vanuit deze betaalde arbeidsovereenkomst gaan zij vervolgens aan de slag bij uiteenlopende opdrachtgevers binnen de energiesector. In twee jaar ontwikkelen ze zich tot volwaardige energieprofessionals en kunnen ze een waardevolle bijdrage leveren aan de energietransitie.

Ook volgen de talenten een ontwikkelprogramma gericht op zowel persoonlijke als professionele groei. Speciaal voor deze groep verzorgt de Refugee Talent Hub wekelijks een aanvullende taal- en cultuurtraining. De Diverse Energie Talenten zijn ook lid van een actief lerend netwerk van inmiddels ruim vijftig Talent voor Transitie-‘transitieversnellers’. Hierin ligt de focus op interactie, onderlinge kennisdeling en verbinding.

Vattenfall en TenneT

De eerste opdrachtgevers hebben zich inmiddels bij Divers Energie Talent aangesloten. Energiemaatschappij Vattenfall en netbeheerder TenneT maken al gebruik van professionals die via het initiatief zijn aangetrokken.

Vorige maand zijn zes nieuwe Nederlanders begonnen bij de twee energiebedrijven. “De behoefte aan gekwalificeerde medewerkers is bij TenneT en Vattenfall groot en beide bedrijven hebben diversiteit & inclusiviteit hoog in het vaandel staan”, zo valt te lezen in een persverklaring.

“Wij willen een afspiegeling zijn van de maatschappij waarin wij met onze klanten en belanghebbenden actief zijn, daar heeft iedereen baat bij. Het werken in teams van verschillende mensen met verschillende achtergronden en denkwijzen leidt namelijk tot een toleranter klimaat op de werkvloer”, stelt Martijn Hagens, CEO van Vattenfall Nederland.

Manon van Beek, CEO van TenneT, geeft aan: “Ik ben ervan overtuigd dat het stimuleren van diversiteit en een inclusieve cultuur de prestaties van TenneT vergroot en helpt om het licht te laten branden. Een inclusieve cultuur betekent ook het bereiken van groepen die minder makkelijk bij de maatschappij betrokken worden.”

Eén van de Diverse Energie Talenten die begin maart in het programma aan de slag is gegaan – bij Vattenfall – is Abdulhadi Bakhash. Hij zet zich momenteel in voor een project rond het beter inzichtelijk maken van energieverbruik. “Na zes jaar in Nederland heb ik eindelijk een betaalde baan en kan ik een productieve Nederlander worden, ik ben echt heel blij.”