Talent voor Transitie benoemt twee nieuwe directieleden

15 november 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Talent voor Transitie benoemt per 1 januari 2024 twee nieuwe directieleden: Lobke Smeels en Jubbe van den Wildenberg.

Beide directieleden zijn extern aangetrokken en hebben als doelstelling meegekregen om de talentontwikkelaar te helpen met het zetten van de volgende stappen in zijn groeiambitie. Dat zullen ze doen samen met de twee andere bestaande directeuren: Albert Bloem en Fenneke van Vliet-de Nooij.

Het in 2016 opgerichte Talent voor Transitie biedt jonge talenten een tweejarig ontwikkelprogramma en detacheert hen bij verschillende organisaties in de (duurzame) energiesector. Daar werken ze aan uiteenlopende en uitdagende business- en IT-projecten. “Talent voor Transitie biedt talent van nu een vliegende start voor de energie van morgen”, aldus het Utrechtse bureau.

Talent voor Transitie benoemt twee nieuwe directieleden

Lobke Smeels en Jubbe Van den Wildenberg, Talent voor Transitie

Lobke Smeels is sinds 2017 actief als zelfstandig ondernemer op het gebied van talentontwikkeling. Eerder deed ze dienst als Talent Manager bij FrieslandCampina en als HR adviseur bij TwynstraGudde. De afgelopen jaren werkte ze onder meer aan opdrachten voor Intergamma, Hema, FrieslandCampina, NS, Stedin en TKI Urban Energy.

Jubbe Van den Wildenberg kan bogen op achttien jaar aan ervaring in arbeidsmarktbemiddeling, waarvan negen jaar in de duurzame energiesector bij kWh People, onder meer als Business Unit Manager. Ook heeft Van den Wildenberg ruime ervaring in matching en ontwikkeling van professionals en het meebouwen aan groeiende organisaties.

Het tweetal kijkt enthousiast uit naar hun nieuwe uitdaging. “Ik zie het als een geweldige kans om bij te dragen aan het verder bouwen van Talent voor Transitie en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de talenten van Talent voor Transitie”, laat Smeels weten.

“Enorm veel zin om met deze groep gemotiveerde mensen aan de slag te gaan!”, geeft Van den Wildenberg aan. “Ik ben blij om in de energietransitie actief te blijven en mijn bijdrage te kunnen leveren aan een duurzame wereld!”

Tegelijk met de komst van de twee nieuwe directieleden treedt Martin Eimers af als directielid. De afgelopen vijf jaar heeft Eimers meegebouwd aan Talent voor Transitie en “nu de organisatie staat en het bedrijf klaar is om verder te groeien”, heeft hij ervoor gekozen om zijn carrière elders voort te zetten, zo valt te lezen in een persverklaring.