Jeroen Bos versterkt partnerteam van First Consulting

02 april 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

De partnergroep van First Consulting is versterkt met Jeroen Bos. Hij gaat zich vooral richten op de Financial Services-sector en de verdere uitbreiding van het bureau. Een goede match gezien zijn ruime ervaring in de financiële sector, het aanboren van nieuwe markten en het integreren van fuserende bedrijven.

Jeroen komt over van Synechron, waar hij dertien jaar heeft gewerkt en eindverantwoordelijk was voor de Nederlandse tak en de wereldwijde consultingactiviteiten.

Zijn carrière begon in 2005. Niet heel typerend voor zijn latere carrière, begon hij als Junior Brand Manager bij Kraft Foods. De switch van marketing naar finance was snel gemaakt, en hij ontdekte in korte tijd veel verschillende aspecten van de bancaire wereld, tijdens zijn traineeship bij de Rabobank. Hier rolde hij uiteindelijk in een functie als relatiemanager grootzakelijk.

Jeroen Bos, Partner bij First Consulting

In 2008 volgde nog een overstap, ditmaal naar een boetiek consultingbureau genaamd Double Effect. “Qua oorsprong, visie en cultuur leek dit bedrijf best wel wat op First”, vertelt Jeroen, “alleen zij waren met name gefocust op de financiële sector. De reden voor deze switch was dat ik werd aangetrokken door het ‘veranderaspect’ van consulting en de mogelijkheid om de helikopterview te krijgen over verschillende klanten heen. Plus, net als bij First, omringd worden door bizar slimme mensen.”

In de beginjaren bij Double Effect heeft Jeroen met name projecten gedaan op het gebied van separatie en integratie van bankbedrijven. Een hoogtepunt vond plaats toen hij samen met één van de oprichtend partners, Bas Heijnen, naar Singapore afrees om daar vanaf nul een kantoor op te zetten. “Daar hebben we hele gave projecten gedaan, een kantoor opgezet en het team uitgebouwd. En nu staat er best een serieuze club.”

In deze tijd werd Double Effect overgenomen door Synechron. Net als binnen Synechron lag de volledige focus van deze organisatie op de financiële sector en was deze complementair qua geografische spreiding en de toevoeging van business consulting aan de technologie-capabilities. Voor deze combinatie heeft Jeroen vervolgens succesvol een business consultant-team in Londen opgezet.

Na drie jaar was het weer tijd om terug te keren naar Nederland, waar hij verantwoordelijk werd voor Synechron Nederland en de wereldwijde Business Consulting-activiteiten. In al die tijd heeft hij grote projecten mogen doen op het gebied van bijvoorbeeld business model/digitale transformatie, overname/afstoting van afdelingen, client lifecycle management en financial crime, bij onder andere ABN Amro, ING, Standard Chartered, RBS en UBS.

First Consulting op het vizier

Op een gegeven moment kwam Jeroen met First-partner Marc Boumans in contact en “was er meteen een klik”, vertelt hij. “Mijn visie, normen en waarden matchen met die van First: de klant en consultants staan centraal! Bij First zijn het niet alleen ambities in woorden, maar ook keiharde daden, dat merk je aan alles. Alles gaat gewoon snel, dat zie je ook met de fusies die nu aan het plaatsvinden zijn.”

De keuze was niet makkelijk, maar de match met First en de mogelijkheid om verder aan iets te bouwen hebben Jeroen laten kiezen om zich aan te sluiten bij First Consulting, zo legt hij uit.

Zijn visie voor de Financial Services-praktijk van First? “Om top of mind te worden als de vertrouwde partner op het gebied van operationele transformatie en innovatie.” Dit wil hij bereiken door datgene te bieden wat klanten nodig hebben: duurzame verandering, met snelle implementatie. “De tijd gaat immers snel, veranderingen gaan in een razend tempo en banken worden steeds meer afhankelijk van data en technologie. Je hebt dus daadkracht nodig om relevant te blijven binnen de financiële sector.”

Ook gaat Jeroen helpen bij de integratie tussen First, Valcon, en Viqtor Davis. “Ik heb bij de overname van Double Effect geleerd dat er echt een klantbehoefte is om een ‘one-stop shop’ te hebben, dus een adviseur die het ook kan neerzetten. Ook bij First moeten we ervoor blijven zorgen dat alle capabilities – process, change, technology en data – goed geïntegreerd worden, zodat we in deze klantvraag kunnen blijven voorzien.”

Jeroen is inmiddels een tijdje aan boord bij First, en zijn indruk is al meteen positief. “De no-nonsense aanpak is er echt, en het enthousiasme en het niveau van de mensen is daadwerkelijk uniek. Ik kijk ernaar uit om met al deze getalenteerde mensen samen te werken en het verschil te maken bij onze klanten.”

“In de afgelopen jaren hebben we vanuit First mooie stappen gezet in de financiële sector. Wij zijn erg blij dat we met Jeroen Bos een zware partner aan ons team hebben kunnen toevoegen om deze groei door te zetten en nog verder te versnellen”, aldus Geert van der Goor, Managing Partner bij First Consulting.