Jeroen Bos nieuwe hoofd van Synechron Nederland

26 februari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jeroen Bos is benoemd tot het nieuwe hoofd van Synechron Nederland. In zijn nieuwe rol zal Bos het kantoor door zijn volgende groeifase leiden, waarin het zich verder wil ontwikkelen als “dé innovatie- en transformatiepartner van financiële instellingen”.

Daarbij kan de nog jonge Bos (1983) putten uit zijn uitgebreide ervaring bij het adviesbureau. Hij sloot zich in 2008 als Business Consultant aan bij Double Effect, dat in 2013 werd overgenomen
 door Synechron. De afgelopen twaalf jaar was hij betrokken bij verscheidene grootschalige strategische transformatieprojecten, hoofdzakelijk binnen een capital markets/wholesale banking-omgeving. In deze sterk variërende opdrachten hield hij zich veel bezig met thema’s als businessmodelvernieuwing, opsplitsing/integratie, servicemodellen en strategische klantreviews. 

Daarnaast speelde Bos een belangrijke rol in de internationale groei van Synechron, dat wereldwijd meer dan 8000 medewerkers heeft, waarvan ruim 120 in Nederland. In 2011 stond hij aan de wieg van de vestiging in Singapore – waar vandaag de dag meer dan 100 consultants werken – en vanaf 2014 was hij betrokken bij de oprichting en uitbouw van de consulting-divisie binnen het Londense kantoor, waar inmiddels meer dan 800 consultants werken.

Bos wordt door Synechron omschreven als “een benaderbaar, energiek en gepassioneerd leider die is toegewijd aan het leveren van de hoogste kwaliteit oplossingen, samen met zijn team en de klant”. Volgens het bureau “gedijt hij daar waar strategie wordt vertaald naar werkende oplossingen voor business en IT”.

Jeroen Bos, Head of Synechron Netherlands

In zijn kersverse functie als hoofd van Synechron Nederland geeft hij niet alleen leiding aan de Nederlandse tak van Synechron (Consulting & Technology), maar tevens aan de wereldwijde Business Consulting-divisie actief in de VS, Europa en Aziatisch-Pacifische regio.

Daarbij moet hij een belangrijke rol gaan spelen in de verdere groei van Synechron. Het bureau wil zijn positie als innovatie- en transformatiepartner voor financiële dienstverleners verder uitbouwen en banken, verzekeraars en vermogensbeheerders helpen bij het realiseren van hun (digitale) transformatie- en veranderagenda. Daarbij zet Synechron in op zijn “diepe consulting capability, high-end digital capability en technologie-deliverykracht”.

In lijn hiermee blijft het Amsterdamse kantoor investeren in zijn technologische capaciteiten, waarbij het kantoor wil opereren als spil en expertisecentrum binnen het internationale Synechron-netwerk. Daarnaast is het de bedoeling dat het gebruik van Synechrons delivery centres in Servië en India voor de Nederlandse klanten verder wordt vergroot.

Tot slot benadrukt Synechron het belang van de bedrijfscultuur, die het bedrijf ziet als het fundament voor zijn succes. Daarbij staat het investeren in talent voorop: “Vanaf het begin zijn wij een bedrijf geweest dat wordt gemaakt door de bijzonder getalenteerde, ambitieuze en ondernemende mensen. Dit blijft onverminderd belangrijk.”

Met aandacht voor deze speerpunten zal Bos de komende tijd aan het roer staan bij Synechron Nederland, en zich inzetten om samen met het team “impact te maken in het doorontwikkelen van de financiële sector in Nederland én onze mensen”.