Wessel Muytsens versterkt salesteam van Zestgroup Purchasing

04 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wessel Muytsens heeft na een sabbatical van een half jaar een nieuwe uitdaging gevonden door zich te verbinden aan Zestgroup. In zijn nieuwe rol als Senior Business Development Manager versterkt hij vanaf oktober 2020 Zest Purchasing, de inkoopadviespraktijk van het consultancybureau.

“Ik ben verheugd me bij Zestgroup aan te sluiten”, trapt Muytsens af, die meer dan 25 jaar aan ervaring in sales, supply chain management en human resources in uiteenlopende sectoren meebrengt naar het bureau. De afgelopen twintig jaar vervulde Muytsens leidende rollen in sales en business development. 

Meest recentelijk deed hij dit voor itsme (een distributeur van electro- en mechanische producten), SHV Energy (een leverancier van ‘off-grid’ energieën zoals LPG en LNG), Rexel (een wereldwijde toeleverancier aan de energiewereld) en Hagemeyer (een groothandel voor elektrotechnische materialen).

Die ervaring gaat hij nu inzetten om Zestgroup te versterken, met een focus op de inkooppraktijk van het adviesbureau. Zest Purchasing helpt klanten in vooral de energie, farma, food & beverage, chemie, olie en gas, maritieme, zware industrie en zorgsectoren met het verbeteren van hun prestaties van hun inkoopafdeling.

Wessel Muytsens, Zest purchasing

Belangrijke diensten van Zestgroup Purchasing vormen het ontwikkelen van de inkoopstrategie, de transformatie van processen, sourcing advies, het optimaliseren van indirecte uitgaven, digitale transformatie en de twee proposities waar Zestgroup bekend staat als dé specialist in ons land; projectinkoop (CAPEX) en NPR Category Management Techniek (MRO).

Muytsens zal verantwoordelijk worden voor enkele key accounts, en zal meer klanten kennis laten maken met de toegevoegde waarde die Zestgroup kan leveren. “Zestgroup’s team van inkoopconsultants is gespecialiseerd in het helpen van organisaties om klaar te zijn voor de inkoopuitdagingen, digitale inrichting en gestroomlijnde inkoopprocessen van de 21ste eeuw”, aldus Robert Willems, directeur Zest Purchasing. “Ik kijk er naar uit om bij te dragen aan het verder uitbouwen van de praktijk”, haakt Muytsens daarop aan.

Muytsens deelde afgelopen week een bericht over zijn start bij Zestgroup op LinkedIn. Er werd enthousiast gereageerd door zijn relaties. Nieuwe collega’s gaven hem een warm welkom en wensen hem veel succes bij Zest! Robert Willems, directeur Zest Purchasing, kijkt uit naar een prettige samenwerking.