Portfoliomanagement Awards 2020 uitgesteld naar 2021

15 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Intermedius heeft in verband met de aangescherpte coronamaatregelen besloten De Portfoliomanagement Awards niet door te laten gaan.

“We vinden het enorm jammer dat de Awards in 2020 niet door kunnen gaan. Maar we hebben ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen in deze”, stelt Otto ten Dam, managing partner bij Intermedius.

Het bureau, een specialist in portfolio- en projectmanagement, organiseert het Award-evenement sinds 2018. De Portfoliomanagement Awards werden gelanceerd om een behoefte in te vullen in de markt; er was nog geen specifiek event voor het portfoliomanagementvak, terwijl het een groeiend segment is binnen de projectmanagementwereld. De afgelopen jaren is het evenement uitgegroeid tot dé ontmoetingsplek voor specialisten actief in het vakgebied.

Portfolio Management Awards 2021

Het uitstel is voor Intermedius een tweede domper als gevolg van de coronacrisis. In april besloot de organisatie om de Awards door te schuiven naar november, hopend dat de pandemie dan onder controle zou zijn gebracht. Niets is echter minder waar. Inmiddels kampt ons land met de zo gevreesde tweede golf en de maatregelen voor reizen en contact zijn gisteren opnieuw aangescherpt.

“Mensen vragen om naar een locatie te reizen en op een ‘externe locatie’ samen te zijn past niet binnen de huidige richtlijnen van het kabinet”, zegt Ten Dam. “Ook is het niet verantwoord om met alle juryleden samen te komen ter voorbereiding op en tijdens het evenement.”

De volgende editie wordt nu doorgeschoven naar 2021. Door de onzekerheid is een datum niet geprikt, maar volgt in het eerste kwartaal van volgend jaar meer informatie over de planning. Ten Dam vindt het vanzelfsprekend jammer dat de Awards niet doorgaan, want “juist in deze tijden is het zo ontzettend waardevol en inspirerend om kennis met elkaar te delen over portfoliomanagement”.

Inderdaad, het portfoliomanagement heeft te maken met misschien wel de grootste verandering uit zijn geschiedenis. Terwijl de planning van bestaande projecten flink wordt aangepast, worden ook in rap tempo nieuwe projecten opgestart die organisaties digitaal bestendig en post-coronaproof moeten maken. Aan portfoliomanagers de taak om het geheel in de juiste directie te loodsen, en dat in een tijd van enorme onzekerheid.