Steven Prins terug bij House of Performance

20 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Steven Prins keert terug als consultant bij House of Performance, waar hij reeds zes jaar werkte als change management consultant.

Het is niet ongebruikelijk in de adviesbranche. Na een jarenlange loopbaan in de consultancy verlaten adviseurs geregeld hun werkgever voor een nieuwe, vaak leidende uitdaging buiten de branche. Zo ook Steven Prins, een adviseur met jarenlange ervaring in onder meer operations, inkoop, supply chain, procesverbetering, performance management en Lean.

In zijn adviesloopbaan werkte Prins voor nationale en internationale klanten in de financiële wereld, gezondheidszorg, IT en de publieke sector. Hij begon zijn carrière bij Accenture, waar hij na het afronden van zijn master in Electrical Engineering aan TU Delft was gestart als Operational Excellence Consultant. Daar legde hij zich toe op lean implementaties, training en coaching en hielp hij bij het opzetten van de Operational Excellence-praktijk. Verder hield hij zich bezig met procesverbetering en performance management binnen de nuts-, telecom- en bankensector.

Steven Prins, Management Consultant, House of Performance

In 2008 stapte Prins over naar House of Performance, een organisatieadviesbureau uit Utrecht dat opdrachtgevers ondersteunt bij het implementeren van strategie, het verbeteren van prestaties op de werkvloer en het verankeren van verandering. Vanuit zijn adviesrol heeft Prins diverse opdrachtgevers geholpen met Lean en prestatieverbetering en het doorvoeren van duurzame verandering, onder meer in het bank- en verzekeringswezen, IT, de lokale overheid en de douane.

Na zes jaar bij HofP besloot Prins een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hij verliet het adviesbureau voor een nieuwe rol binnen Philips, waar hij als Design for Excellence-consultant (“een soort Lean voor productontwikkeling”) aan de slag ging. Vervolgens groeide hij door naar de rol van Head of Operational Excellence voor de medische supply chain van Philips. Terugblikkend op zijn tijd bij Philips, zegt Prins: “Tijdens dit mooie avontuur heb ik veel geleerd over verandering en impact realiseren bij een multinational.”

Op de vraag waarom hij nu toch weer terugkeert naar de consultancy en House of Performance, laat Prins weten: “Het mensenwerk dat je als consultant doet begon ik als operations leader steeds meer te missen. Samen met een team van een klant hun strategische ambitie helpen realiseren, zorgen dat de verandering echt beklijft en onderweg veel van elkaar leren, dat is het mooie handwerk van de change management consultant.”