SeederDeBoer en ABN AMRO selecteren drie junior consultants

12 oktober 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Drie young professionals zijn geselecteerd voor het Banking Consulting Traineeship van SeederDeBoer: Jens Nankman, Marlijn van Raaij en Pieter van der Velden.

Eind september was het zo ver: de assessment voor de nieuwe lichting Junior Banking Consultants. De ochtend stond in het teken van zowel individuele- als groepsopdrachten, waarbij alle kandidaten zich van hun beste kant hebben laten zien. Een flinke dosis enthousiasme en energie van alle aanwezigen resulteerde in een geslaagde dag. 

Jens Nankman, Marlijn van Raaij en Pieter van der Velden werden door SeederDeBoer en ABN AMRO geselecteerd als de nieuwe Junior Banking Consultants. Zij gaan de komende twaalf maanden als adviseur aan de slag binnen de Bank I&T Operations-afdeling van ABN AMRO. 

Terwijl ze opdrachten uitvoeren bij de grootbank, worden ze begeleid door Justin Vosveld en Annet Verhagen van SeederDeBoer. Daarnaast volgen ze de consultancyopleidingen van het traineeship gericht op het ontwikkelen van professionele en persoonlijke vaardigheden. 

Jens Nankman, Marlijn van Raaij en Pieter van der Velden

Een voorstelrondje langs de drie kersverse trainees: 

Jens Nankman deed tijdens zijn studie ervaring op als ondernemer en had een adviserende rol als Junior Account Manager waardoor hij graag de consultancy in wilde. Na het afronden van zijn master Strategic Innovation Management in Groningen ging hij op zoek naar een startersfunctie in de financiële sector. 

Bij SeederDeBoer vond hij een traineeship-programma waar hij zichzelf optimaal denkt te kunnen ontwikkelen. “De complexe verandervraagstukken van ABN AMRO in combinatie met de persoonlijke, enthousiaste en hands-on mentaliteit van SeederDeBoer spraken mij erg aan. Ik denk veel te kunnen leren op het gebied van consultancy middels het uitgebreide opleidingsprogramma en kijk ernaar uit dit direct in de praktijk toe te kunnen passen.”

Marlijn van Raaij ontwikkelde tijdens haar studie een interesse in consultancy en een fascinatie voor de financiële wereld. Na haar studie heeft ze afgelopen jaar al werkervaring opgedaan als een adviseur bij een SaaS bedrijf. Hierbij leerde ze tot een juiste oplossing te komen in samenwerking met een klant. Afgelopen jaar kwam ze er achter dat ze meer affiniteit heeft met procesmatige projecten en dat heeft ze gevonden in dit traineeship.

Binnen het domein I&T Operations van ABN AMRO gaat zij zich bezig houden met verandervraagstukken zoals digitalisering en proces optimalisatie. “De persoonlijke begeleiding en het opleidingsprogramma vanuit SeederDeBoer in combinatie met de uitdagende vraagstukken en werkomgeving van ABN AMRO is voor mij het perfecte Traineeship. Ik ben zeer benieuwd naar aankomend jaar en hoe ik mij verder ga ontwikkelen.”

Pieter van der Velden heeft tijdens zijn studietijd een interesse ontwikkeld voor de financiële sector. De fundamentele rol die financiële instellingen spelen binnen de maatschappij – en de bijkomende spanningen – intrigeren hem. Vandaar dat hij na zijn master in Business Administration zijn zinnen zetten op een consultancy-rol binnen de financiële sector.

“Wat dit traineeship zo aantrekkelijk maakt is dat zowel je adviesvaardigheden als kennis van de financiële sector een vogelvlucht neemt. Het is overduidelijk dat er veel ruimte binnen dit traineeship is voor persoonlijke ontwikkeling en ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan met interessante verandervraagstukken binnen ABN AMRO!”