Vier SeederDeBoer trainees starten bij ABN AMRO Bank

17 juni 2020 Consultancy.nl

Eerder dit jaar kondigde SeederDeBoer aan dat het de krachten heeft gebundeld met ABN AMRO, om samen een Consultancy Banking Traineeship te lanceren. Inmiddels is de eerste lichting trainees gestart met de opleiding en hun eerste opdracht.

Lilian Broekman, Tim Zandvoort, Sander van Dijk en Pieter Greven zijn alle vier op 1 mei gestart als junior banking consultants in de corporate controlling afdeling van ABN AMRO Bank. En, zoals in het coronatijdperk inmiddels gebruikelijk is, kregen ze te maken met een digitaal onboarding programma, waarbij ze hun nieuwe collega’s binnen SeederDeBoer en ABN AMRO via online meetings hebben leren kennen. 

Lilian Broekman is teruggekeerd naar Amsterdam na zeven jaar geleden naar Rotterdam te zijn verhuisd om daar haar opleiding Economie en Rechten te volgen. Naar eigen zeggen neemt ze naar SeederDeBoer en ABN AMRO vooral de Rotterdamse ‘niet lullen maar poetsen’-mentaliteit mee, een eigenschap die volgens haar in haar leven van invloed is geweest in het benaderen van diverse vraagstukken.

Daarnaast brengt ze een kritische en analytische blik mee en is ze van mening dat niet enkel de eerste indruk telt. “Neem juist de tijd om je te verdiepen en om een geïnformeerde mening te vormen”, aldus de young professional. Broekman, die uitkijkt naar haar nieuwe uitdaging, neemt naast haar werk ook deel in het bestuur van een horecabedrijf op de campus van Erasmus Universiteit en is organisatorisch actief binnen een zeilvereniging. 

Lilian Broekman, Tim Zandvoort, Sander van Dijk en Pieter GrevenTim Zandvoort kwam er gedurende zijn bachelor commerciële economie achter dat hij breder geïnteresseerd was, waardoor hij besloot zich in te schrijven voor een masteropleiding Bedrijfskunde. Zandvoort: “Wat mij vooral intrigeert is de complexiteit van grote organisaties en financiële instellingen in het bijzonder.”

Zijn keuze voor SeederDeBoer lijkt gezien zijn inhoudelijke interesses een logische. Een van de sectoren waarop het middelgrote organisatieadviesbureau zich richt is immers de financiële sector, waarbinnen het bureau complexe verandertrajecten begeleidt door het leveren van inhoudelijk advies, coaching en programma- en projectmanagement. De jonge trainee koos vooral voor SeederDeBoer vanwege de “ruimte en handvatten die worden geboden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling”.

Sander van Dijk koos voor het Consultancy Banking Traineeship van SeederDeBoer vanwege de, zo legt hij uit, “aansprekende combinatie tussen banking en consultancy.” Hij vervolgt: “ABN AMRO Bank verwacht van ons dat wij het banking-vak leren, maar ook dat wij met consultancy-vaardigheden een frisse wind zullen brengen. Ik vind dat een mooie insteek. Zeker met de consultancy opleidingen die SeederDeBoer verzorgt heb ik er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.”

Voorafgaande aan zijn start, studeerde hij af in Bedrijfskunde en Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. ABN AMRO is voor Van Dijk overigens geen onbekende. Tijdens zijn opleiding werkte hij reeds twee jaar bij ABN AMRO Bank op de MKB-afdeling. Gedurende zijn opleiding was hij verder actief als voorzitter binnen een studentenvereniging en nam hij zitting in de Universitaire Studentenraad.

Pieter Greven combineert in het Consultancy Banking Traineeship het bankwezen met consultancy, “een uitdagende en interessante combinatie”, aldus de young professional. Gevraagd naar zijn motivatie zich bij het adviesbureau aan te sluiten, zegt hij : “De integriteit, creativiteit en de ongedwongen sfeer van SeederdeBoer sprak mij direct aan. Daarnaast is dit een bijzonder boeiende periode om te starten in de bancaire sector, een perfecte combi dus.”

Voordat Greven aan de slag ging bij SeederDeBoer, rondde hij een bachelor in Europese studies af (UvA) en behaalde hij vervolgens een mastergraad in Financial Management aan Nyenrode University. Het was vooral gedurende zijn masterstudie dat hij zich meer en meer aangetrokken voelde tot de complexiteit en impact van het bankwezen.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup