Vier startende consultants aan de slag bij Hieroo Amsterdam

18 september 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

De Amsterdamse tak van Hieroo heeft deze maand vier beginnende consultants toegevoegd aan zijn team: Anne Claire Joosten, Merijn Dalstra, Maartje Krijnen en Dorien Schneiders.

Sinds 2018 beschikt adviesbureau SeederDeBoer over een onafhankelijk label voor jong talent, Hieroo, dat zich in het bijzonder richt op het inzetten van dit talent bij lokale organisaties. Zo’n twee jaar later na zijn lancering, heeft Hieroo naast zijn hoofdvestiging in Amsterdam ook kantoren in Rotterdam, Enschede en Utrecht.

Per 1 september is de Amsterdamse vestiging versterkt met vier nieuwe junior consultants, waaronder Anne Claire Joosten. Zij behaalde vorig jaar aan de University College Cork in Ierland een mastergraad in Foodbusiness & Innovation. Enkele jaren eerder – in 2015 – rondde ze aan de Universiteit Leiden het bachelorprogramma Bestuurskunde af.

Tijdens haar studiejaren zat Joosten niet enkel met haar neus in de boeken. Zo liep ze onder andere stage bij de marketingafdeling van Alhold Delhaize Coffee Company (ADCC). “Bij ADCC adviseerde ik het salesteam gebaseerd op analyses van de marktdata. Ook creëerde ik in overleg met het salesteam en het managementteam een nieuwe website”, aldus Joosten, die daarnaast ook enige tijd in China studeerde en zich hier eveneens inzette als lerares Engels.Anne Claire Joosten, Merijn Dalstra, Maartje Krijnen en Dorien Schneiders - HierooMerijn Dalstra maakte de overstap vanuit creditcarduitgever International Card Services, waar ze bijdroeg aan tal van cliëntenonderzoeken. Eerder deed Dalstra een half jaar ervaring op bij adviesbureau AEF als stagiaire. Ook was de nieuwe consultant van Hieroo twee jaar actief als administratief medewerker bij Rabobank: “Hier was ik verantwoordelijk voor de organisatie van interne facilitaire diensten en de communicatie over postzaken.”

In 2019 voltooide Dalstra haar master Bestuurskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Twee jaar daarvoor behaalde ze aan de Universiteit Utrecht een bachelordiploma in Bestuurs- en Organisatiewetenschappen. Tijdens haar studententijd deed Dalstra onder meer bestuurlijke ervaring op bij Integrand, de grootste stagebemiddelingsorganisatie van Nederland: “Ik was actief als salesmanager en als hoofd operations voor de vestiging in Utrecht.”

Ook Maartje Krijnen sloot zich deze maand aan als consultant bij Hieroo in Amsterdam. “Maartje heeft een groot oog voor detail en een oprechte interesse in haar omgeving”, zegt het bureau over Krijnen, die de overstap maakte vanuit Motivaction International, een marktonderzoeksbureau uit Amsterdam, waar Krijnen acht maanden werkzaam was als Junior Researcher. Hiervoor was ze als onderzoeker actief binnen het Atria kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis.

Afgelopen jaar rondde Krijnen aan de Universiteit van Amsterdam de masteropleiding Politieke Geografie af. Aan diezelfde academische instelling behaalde ze in 2018 een bachelorgraad in de Sociale Wetenschappen. Tijdens haar studietijd liep Krijnen onder andere stage bij Brandpunt+ van de KRO-NCRV. Bij dit journalistieke programma zette ze zich na afloop van haar stageperiode ruim een jaar in als webredacteur.

Ten slotte Dorien Schneiders, die in 2019 aan de Universiteit van Amsterdam haar mastertitel in de Geschiedenis verkreeg. In datzelfde jaar rondde ze aan de Vrije Universiteit Amsterdam de masteropleiding Filosofie van Bestuur en Cultuur af. Twee jaar daarvoor behaalde Schneiders aan de Universiteit Utrecht een bachelorgraad in de Geschiedenis.

Gedurende haar studententijd liep Schneiders stage binnen de educatieafdeling van het Van Goghmuseum: “Als stagiaire werkte ik mee aan de programma's voor ouderen.” Daarnaast was ze ook enige tijd stagiaire bij Marketing Amsterdam. Haar rol als consultant bij Hieroo combineert ze met de functie van bestuurslid voor D66 in Amsterdam.