Zes partijen winnen SSC-ICT inhuurcontract van €155 miljoen

07 september 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De Rijksoverheid heeft volgend op een Europese aanbesteding zes partijen geselecteerd die IT-professionals gaan leveren aan haar SSC-ICT organisatie.

SSC-ICT is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en vormt het IT-shared services center van het Rijk. De unit zorgt voor de digitale werkomgeving van de circa 110.000 professionals die werkzaam zijn binnen de Rijksoverheid. Denk hierbij aan de werkplek, laptops en mobiele telefoons, IT-connectiviteit op 260 locaties door het hele land, IT-infrastructuur en het beheer van systemen en applicaties.

De organisatie wordt ondersteund door externe IT-experts, die worden ingehuurd om specifieke IT-expertise in te brengen, veranderprogramma’s te ondersteunen en digitale transformaties te begeleiden. Ook kunnen ze ingezet worden om werk over te nemen in piektijden. Externen spelen ook een grote rol in de centralisatieslag die SSC-ICT doorvoert. De organisatie is ontstaan door verschillende interne samenvoegingen en telt vandaag de dag 1.200 medewerkers.

Zes partijen winnen SSC-ICT inhuurcontract van €155 miljoenVolgens een schatting van vakblad Computable bestaat ongeveer een kwart van het totale aantal werknemers uit ingehuurde professionals, die worden geleverd door een select aantal zogeheten ‘preferred suppliers’. In de afgelopen vier jaar behoorden acht partijen tot deze groep.

Voor de komende vier jaar mogen zes partijen zich een voorkeursleverancier noemen: HeadFirst (in samenwerking met Atos), Itaq, LINKIT, OrdinaCimsolutions (in samenwerking met VKA) en De Staffing Groep.

Zij hebben volgens het Ministerie van Binnenlandse Zaken de beste papieren om IT-professionals met de juiste kennis en kunde te leveren. De zes raamovereenkomsten, die ingaan op 5 oktober 2020, hebben een totale waarde van naar verwachting €155 miljoen.

“We zijn trots op dit resultaat”, vertelt Geo van der Wilk, CCO bij HeadFirst Group. “SSC-ICT vervult een essentiële rol in de belangrijke stap naar een volledig digitale overheid, waar we met onze partners vol energie aan gaan bijdragen. Dit biedt weer meer kansen voor alle leveranciers en zelfstandig professionals in ons netwerk.”

Dennis Struyk, Commercieel Directeur Public bij Ordina, zegt: “Wij zijn SSC-ICT dankbaar voor deze meerjarenovereenkomst. Vanuit Ordina helpen we onze klanten om hun digitale voorsprong te ontwikkelen, behouden en te versnellen. We doen dit met IT-professionals die door hun manier van werken proactief en resultaatgericht bijdragen aan versnelling.”