Ministeries kiezen partijen voor inhuurcontract van €140 miljoen

25 augustus 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

De ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) hebben acht preferred suppliers geselecteerd voor de inhuur van IT-professionals.

De raamovereenkomst is afgesloten voor diverse organisaties die onder de verantwoordelijkheid van de ministeries vallen: de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Autoriteit Consument & Markt, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Centraal Planbureau, Agentschap Telecom, Kerndepartement EZK en Kerndepartement LNV (inclusief Staatstoezicht op de Mijnen en Nationaal Coördinator Groningen) en Staatsbosbeheer. 

Samen geven zij voor miljoenen uit aan externe IT’ers, die hen kunnen helpen met onder meer digitale adviestrajecten, het bouwen en implementeren van nieuwe apps en systemen, het verhuizen van gegevens naar de cloud of bijvoorbeeld het upgraden van de IT-infrastructuur. 

In het kader van de raamovereenkomst kunnen de verschillende diensten gebruikmaken van partijen die volgens de inkopers van de overheid de beste kwaliteit leveren tegen een marktconforme prijs. Functies die onder het contract vallen omvatten onder meer die van informatieanalist, functioneel beheerder, projectleider, testmanager, applicatieontwikkelaar en experts in informatiearchitectuur, systeemontwikkeling en informatiemanagement. Ministeries kiezen partijen voor inhuurcontract van €140 miljoenDe acht geselecteerd partijen zijn Between, SynProfs, IT-Staffing (onderaannemer: Mobilee), ITAQ, Ordina, Sogeti, Cimsolutions/SLTN (onderaannemer: VKA) en Cegeka Consulting. Eugène Tuijnman, de CEO van SLTN is verheugd met de hernieuwde samenwerking met de overheidsinstanties: “Al sinds 2013 leveren wij met Cimsolutions en VKA hoogopgeleide, kwalitatieve ICT-professionals aan het ministerie van Economische Zaken, en het feit dat we dit mogen blijven doen getuigt van de kwaliteit van onze professionals.” 

Rein Buijtelaar, algemeen directeur bij Between Staffing, geeft aan: “Wij zijn bijzonder verheugd dat we een bijdrage mogen leveren aan het succes van de ministeries. Ons klantteam zal deze mooie uitdaging met beide handen aanpakken om een succes te maken van de raamovereenkomst.” 

Ook IT-Staffing is een goede bekende binnen de ministeries. “We zijn al drie opeenvolgende mantels leverancier. Wij zijn daarom zeer verheugd dat wij met deze gunning onze dienstverlening mogen voortzetten”, aldus Peter Gram, Business Unitmanager Staffing Services. Mobilee fungeert als een onderaannemer van IT-Staffing. Het Utrechtse adviesbureau zal businessanalisten, informatieanalisten en projectmanagers leveren. 

IT-Staffing zal zorg dragen voor het werven, matchen en aanbieden van gekwalificeerde IT-professionals op tijdelijke basis. Het grootste label binnen De Staffing Groep zal ook zorgen voor de volledige contractuele, administratieve en financiële afhandeling die aan de inzet van deze kandidaten verbonden is.

De raamovereenkomst heeft een jaarlijkse omvang van €35 miljoen en een looptijd van vier jaar. In de afgelopen drie jaar werden de diensten geleverd door Atos, LinkIT, IT-Staffing, Sogeti, Headfirst, BT Professional Services, Cimsolutions, Fast Flex en ITAQ.