Cmotions lanceert 'Data Science off the Shelf'-producten

23 juli 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Cmotions heeft twee nieuwe proposities gelanceerd voor professionals in het data science-domein: DOTS Predictive Services en DOTS DataSampler. 

Al bijna 20 jaar is Cmotions gespecialiseerd in data science-vraagstukken, waarmee het bureau uit Amersfoort een van de leidende partijen is in het vakgebied. De adviseurs van het bureau hebben tal van opdrachtgevers in uiteenlopende sectoren ondersteund – zoals bijvoorbeeld Dela, Essent, RTLNederland en NLZiet – met het benutten van de kracht van data, om inzichten te ontsluiten en datagedreven werken mogelijk te maken.

Om klanten te helpen hun volwassenheid op het gebied van data science te verhogen, heeft Cmotions nu twee nieuwe, afzonderlijke proposities op de markt gebracht. De twee producten worden aangeboden onder de label DOTS, wat staat voor ‘Data Science off the Shelf’, geïnspireerd door het gegeven dat beide producten kant en klaar door klanten kunnen worden ingezet. 

DOTS Predictive Services

De eerste propositie heet ‘DOTS Predictive Services’. Bij deze dienst bouwt Cmotions een voorspelmodel voor de klant, neemt deze vervolgens in productie en past deze toe en monitort en onderhoudt het voorspelmodel. Het dienstenaanbod begint met een consultancyanalyse en wordt opgevolgd met de technische bouw van het model, waarna alles uit handen genomen wordt voor de klant via een managed services-onderdeel.

De nieuwe propositie biedt klanten volgens Cmotions een aantal interessante voordelen. Om te beginnen kunnen afnemers putten uit de expertise van de ervaren data science-consultants van Cmotions, die gebruikmaken van beschikbare algoritmen bij het ontwikkelen van het voorspelmodel. Verder is de oplossing privacy proof en in een veilige omgeving 24/7 toegankelijk, zodat klanten te allen tijde met de meest actuele voorspellingen kunnen werken.

Een derde voordeel van de propositie is het gemak dat ze klanten biedt. Zij dienen immers niet zelf te beschikken over data science-expertise om toch de vruchten te plukken van de toegevoegde waarde die de voorspelmodellen opleveren. Ook zijn er geen hoge investeringen nodig om de voorspelmodellen te bouwen, te gebruiken en deze te beheren. Cmotions biedt klanten hiervoor een abonnementsservice. Tot slot zijn klanten volledig ontzorgd wanneer ze gebruikmaken van het dienstenaanbod, en kunnen ze zich volledig richten op hun kernactiviteiten.
Cmotions lanceert 'Data Science off the Shelf' producten

DOTS DataSampler

De tweede propositie, de DOTS DataSampler-dienst, voorziet docenten en professionals van realistische testsets van data. Hoewel dit mogelijk onbeduidend klinkt, is het beschikken over kwalitatief goede data – om de voorspelmodellen of andere data science-toepassingen te testen – essentieel. Niet alleen om het algoritme en de IT te testen, maar ook om deze te finetunen voor verbeteringen. In plaats van het moeten doorspitten van grote hoeveelheden data of het doorlopen van het tijdsintensieve proces van het bouwen van een dataset, kan Cmotions klanten voorzien van kant en klare templates voor diverse toepassingsgebieden. 

De potentiële afnemers van dit tweede dienstenaanbod van Cmotions vallen in vier categorieën:

Docenten
Docenten willen in hun lessen waarin data en analyses aan de orde komen studenten zelf hiermee aan de slag laten gaan. Om snel aan data te kunnen komen, die tevens geschikt is voor het type analyse dat zij de studenten willen laten uitvoeren, kunnen zij gebruikmaken van de DOTS DataSampler-propositie van Cmotions. 

Dataspecialisten
Data & analytics-professionals willen voorafgaande aan het uitvoeren van een analyse of het gebruiken van een toepassing deze doorgaans eerst prototypen. Data vanuit de eigen organisatie halen kan daarbij echter te veel tijd in beslag nemen of soms mag deze, met het oog op privacywetgeving, nog niet gebruikt worden. Door de dienst van Cmotions wordt dit mogelijk gemaakt en kunnen ze op basis van een prototype besluiten om van ‘eigen’ data gebruik te maken. 

Dashboardspecialisten
Dashboardspecialisten die een nieuw idee hebben voor een dashboard moeten in de praktijk vaak veel tijd besteden aan het ontsluiten van data alvorens ze het nieuwe dashboard kunnen bouwen. Met behulp van de Cmotions-propositie kunnen deze specialisten snel toetsen of een dashboard voldoet aan de wensen van de potentiële gebruikers en kunnen ze gebruikers snel wat demonstreren.

IT-specialisten
IT-specialisten richten regelmatig nieuwe applicaties in of passen bestaande applicaties aan. Onderdeel hiervan is het testen. Vanwege privacyredenen kan echter niet zomaar een sample van de eigen data gebruikt worden. Voor een privacy proof-dataset kan deze doelgroep gebruikmaken van de DOTS DataSampler-dienst van Cmotions.

De komende maanden zal Cmotions nieuwe diensten toevoegen aan zijn DOTS-portfolio.