Hoe talentontwikkelaar Bewegin omgaat met de coronacrisis

01 mei 2020 Consultancy.nl

Corona dwingt bureaus van elke omvang tot aanpassen. Partners bij Bewegin geven een inkijk in hoe de Utrechtse talentontwikkelaar omgaat met de nieuwe manier van werken. 

Werk in de nieuwe wereld – zo luidt sinds de start van Bewegin onze slogan. Het is onze belofte. Aan de talenten van Nederland, die bij ons hun loopbaan starten. En aan onze opdrachtgevers, die we helpen om nu het werk gedaan te krijgen én aan de slag te gaan met hun toekomst, zodat ze stappen vooruitzetten. 

Maar waar de nieuwe wereld in onze slogan een spreekwoordelijke was (een wereld waarin ontwikkelingen elkaar snel opvolgen, en blijven leren dus cruciaal is), werken we door het coronavirus plotseling allemaal in een wereld die werkelijk nieuw is. Business as usual bestaat niet meer. Alles is nu anders. 

Ook bij Bewegin hebben we ons moeten aanpassen aan de wetten van deze nieuwe wereld. En nu de eerste schokgolf achter ons ligt, zijn we blij, dankbaar en zeker ook trots dat we ook in de 1,5-meter-samenleving onze opdrachtgevers kunnen ondersteunen en er kunnen zijn voor onze talenten. 

Uiteraard, zoals iedereen hebben ook wij ervaren dat de impact van het coronavirus enorm is. Gelukkig gaat het bij Bewegin in de kern om écht contact maken, om eerlijk zijn en elkaar versterken. Allemaal zaken waar nu alleen maar méér behoefte aan is.

Hoe gaat Bewegin om met de coronacrisis?

Hoe wij zijn omgegaan met de coronacrisis

De eerste weken van de coronacrisis waren een ontdekkingstocht. Voor heel Nederland, en dus ook voor onze talenten, onze opdrachtgevers, onze partners en onszelf. Prioriteit nummer één: zorgen dat het werk door blijft gaan. In ieders belang. 

We zijn blij met de geweldige samenwerking met onze opdrachtgevers en met de inzet en flexibiliteit van het hele team. Het was schakelen, schipperen en soms even geduld hebben, maar met resultaat. We werken op afstand, maar houden elkaar dichtbij. We benutten slimme tools, maar zetten de techniek niet op één. We videovergaderen ons een ongeluk, zodat ieder van ons kan doen waar hij of zij goed in is.

Het cliché is waar: samen komen we door deze crisis. 

De impact van de coronacrisis op onze verhalen

Met het uitbreken van de coronacrisis zijn we tijdelijk gestopt met het delen van onze verhalen. Dat voelde raar, maar we hebben er een steeds beter gevoel over gekregen. Immers, bij de uitbraak van een pandemie doorgaan met enthousiaste verhalen over de praktijk van Bewegin, dat was geen optie – het deed ons denken aan het orkest op de Titanic.

Nieuwe verhalen vertellen dan? Lastig, want het verhaal ontwikkelde zich dagelijks, veranderde soms per uur. Toch, we zijn het aan onze stand verplicht om onze verhalen te blijven delen. Daar gaan we dus mee door. Mét de enthousiaste en creatieve hulp van de talenten in ons contentteam.

Onze maatschappelijke impact vergroten

Nog waardevoller dan de verhalen die we vertellen, is het maatschappelijke initiatief dat we zijn gestart. De coronacrisis liet ons haarscherp inzien dat we een jong, vrolijk en energiek bedrijf zijn. Een gezond bedrijf. Met het talent om anderen een glimlach te bezorgen. 

En laat daar juist nu nou flink behoefte aan zijn. Dus hier zijn we mee aan de slag gegaan. Of beter gezegd: is een groep enthousiaste talenten mee aan de slag gegaan. Op zoek naar een waardevolle bijdrage. Stay tuned, we verwachten de eerste resultaten binnenkort te kunnen delen.

Hoe we ook op afstand een steeds hechter team worden

Ondertussen werkt iedereen – uiteraard – vanuit huis en doet zijn of haar stinkende best. Zo lukt het om ook in deze vreemde tijd een geweldige teamprestatie neer te zetten. Daar mogen we best trots op zijn. Maar dat wil niet zeggen dat het ook energie geeft. De hele dag in je eentje met je laptop aan de keukentafel – er zijn ergere dingen tijdens een pandemie, maar leuk is anders. 

Daarom spannen we ons in om iedereen geestelijk en lichamelijk fit te houden. En dat is wél leuk. Elke maandag doen we een gezamenlijke online work-out. Wekelijks komen we met het hele team online bijeen voor een actuele statusupdate, zodat iedereen weet waar we staan.

Als het schuurt

Als Bewegin hebben we veel ambities. De belangrijkste is misschien wel dat we een lerende organisatie willen zijn. Zoals we onze talenten en opdrachtgevers stimuleren om steeds weer een nieuwe stap naar voren te zetten, veilige spanning op te zoeken, zo proberen we dat ook zelf te doen. 

Met als voornaamste mantra: je ontwikkelt je pas echt als het schuurt. Nou, en schuren doet het, wereldwijd. En dat is in dit geval helemaal niet tof. Maar daarmee gaat deze pandemie nog niet weg. En dus blijven we die stap naar voren zetten. Blijven we contact maken met de mensen en de organisaties om ons heen. Blijven we investeren in goede gesprekken en mooie samenwerkingen, zodat iedereen leert. 

Blijven we onszelf en ontwikkelen we onszelf. Ook in de nieuwe wereld.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Drijver en Partners Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup