Vijf starters beginnen consultancycarrière bij Zestgroup

30 april 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ondanks de grote impact van de corona-pandemie op ons land, heeft Zestgroup deze maand vijf young professionals verwelkomd binnen zijn team. 

De eerste werkdag van de vijf nieuwelingen verliep volledig digitaal; voor Zestgroup een bijzondere situatie, omdat het bedrijf juist het persoonlijke contact met medewerkers erg belangrijk vindt. Het adviesbureau voegt toe: “Maar ook digitaal was de sfeer goed! De nieuwe collega’s weten inmiddels hoe een en ander in zijn werk gaat binnen de organisatie en hoe de komende periode er voor hen uit gaat zien.”

De komende weken krijgen de nieuwelingen tal van opleidingen waaronder van PRINCE2-Foundation en Lean Six Sigma Yellow Belt. Ook gaan zij gelijk al aan de slag bij opdrachtgevers van het adviesbureau.

De jongste van de vijf, de 23-jarige Nino Heijnen, besloot te starten met het Consultancy Masterclass programma van Zestgroup, omdat het “het perfecte traject is om mijn theoretische kennis te combineren met praktische vaardigheden. Ik verwacht van Zestgroup een plek waar iedereen gemotiveerd is zijn/haar bijdrage te leveren en waar ik mezelf kan ontwikkelen.” 

Hij koos specifiek voor het adviesbureau na het behalen van zijn bachelor in International Business en een master in Strategic Innovation Management aan de Rijksuniversiteit Groningen. “Ik had vanaf het eerste gesprek een vertrouwd gevoel bij Zestgroup”, aldus Heijnen. 

Nino Heijnen - Denise Kronenburg - Guy de Groot - Cas van Gorkum - Lieke de Groot

Ook Denise Kronenburg koos voor Zestgroup. Ze voelde zich aangetrokken door de uitgebreide mogelijkheden om “te leren en ontwikkelen. Ik hou van een afwisselende werkomgeving en verwacht van Zest de mogelijkheid om mezelf te ontplooien, fijne collega’s en voldoende uitdaging.” De 24-jarige young professional heeft een hbo-diploma in Bedrijfskunde op zak. 

Ook Guy de Groot rondde een hbo-opleiding af, in International Business and Management Studies. Hij koos voor het bureau “omdat de afwisseling, het ondernemende aspect en Zest Academy mij erg aanspraken”. Hij ziet de consultancy als een mooie eerste stap van zijn carrière, en heeft zin in de komende maanden, jaren waarin hij zich volop gaat ontwikkelen. 

De 27-jarige Cas van Gorkum heeft al wat werkervaring opgedaan tijdens zijn masterstudie Organisatiewetenschappen, nu – na zijn studie – heeft hij gekozen voor Zestgroup. “Bij het eerste gesprek kreeg ik al een prettig gevoel bij Zestgroup, dit gevoel is tijdens mijn tweede gesprek bevestigd. Naast de ongedwongen sfeer spreekt mij de begeleiding en de Masterclass Business Consultancy ook erg aan. Je merkt dat Zestgroup echt wil investeren in haar medewerkers.”

Lieke de Groot heeft voor Zestgroup gekozen omdat ze werd aangetrokken door de cultuur van de organisatie, die zich kenmerkt door de open sfeer, ondernemende karakter en een “ontzettend leuke club van gezellig mensen”. Ze vervolgt: “Daarnaast biedt de Masterclass Business Consultancy met uitdagende opdrachten de mogelijkheid om in een korte tijd veel bij te leren.”