Maarten Spaans van De Issuemakers in bestuur van SIRE

17 april 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Maarten Spaans, Senior Communicatieadviseur bij consultancybureau De Issuemakers, is benoemd tot nieuw bestuurslid van de Stichting Ideële Reclame (SIRE).

“Maarten gaat zich met zijn ervaring op het gebied van communicatie en pr inzetten voor SIRE, dat sinds 1967 maatschappelijke campagnes voert. De onafhankelijk stichting wil met publiekscampagnes mensen wakker schudden, aanzetten tot nadenken, lastige zaken bespreekbaar maken, het debat aanjagen en mensen in beweging krijgen. Naast zijn nevenfunctie bij SIRE blijft Maarten actief bij De Issuemakers”, zegt een persvoorlichter van het adviesbureau.

“Campagnevoeren voor maatschappelijke onderwerpen zit in mijn bloed. Ik ben er dan ook trots op onderdeel te worden van een instituut als SIRE”, zegt Spaans in reactie op zijn nieuwe rol. “De impact die we met SIRE kunnen hebben is enorm. Zeg tegen iemand ‘Je bent een rund als je met vuurwerk stunt’ en hij of zij ziet de beelden uit de SIRE-campagnes meteen voor zich. [...] Ik kijk er vooral naar uit om te helpen de campagnes – naast hun aansprekende vorm – voldoende diepte mee te geven als voer voor het publieke debat.” 

Maarten Spaans van De Issuemakers in bestuur van SIRE

Spaans rondde in 2011 aan de UvA de masteropleiding Internationale Betrekkingen af, waarna hij in dienst trad bij De Issuemakers als Junior Communicatieadviseur. Na anderhalf jaar werd hij bij het bedrijf benoemd tot Communicatie- en PR-adviseur, een rol die hij drie jaar vervulde, waarna opnieuw promotie maakte, ditmaal tot Senior Communicatie- en PR-adviseur. In 2019 nam hij ook de rol van Sectormanager Maatschappelijke Organisaties, Duurzaamheid & Energie binnen De Issuemakers op zich. 

Oude bekenden

Met zijn aanstelling treedt Spaans in de voetsporen van Mayke van Keep, Managing Partner bij De Issuemakers, die tussen 2007 en 2011 de rol van bestuurslid binnen SIRE vervulde. Verder ondersteunden professionals van het communicatieadviesbureau de afgelopen jaren verschillende acties van SIRE, zoals de campagnes ‘Kinderen in de kou’ (2007), ‘Handen af van onze hulpverleners’ (2011) en de ‘Laat jij jouw jongen genoeg jongen zijn?’-campagne (2017).

“Toen ik in 2011 net begon bij De Issuemakers, mocht ik in mijn wittebroodsweken de Hulpverleners-campagne ondersteunen met pr. Het gaf een enorme kick om te zien wat we wekenlang wisten los te maken, waardoor hulpverleners zich door heel Nederland gesteund voelden. Het SIRE-gevoel, dat sowieso al breed ervaren wordt bij De Issuemakers, is hierna altijd blijven hangen”, vertelt Spaans.

Naast Spaans treden ook Tanja Bom (ABN Amro), Ard Bossema (Grolsch), Christine Swart (Firma Twist), Jacques Vereecken (MediaMonks), Sylvia Coumans (PostNL), Marcel Hartog (Joe Public Take-Away Advertising), Samantha Catsburg (Stroom), Diana Matroos en Olaf Hovers (RTL) toe tot het SIRE-bestuur.