Elger van Vooren en Fieke Schopenhouer partner bij First Consulting

20 maart 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Begin dit jaar is de partnergroep van First Consulting versterkt door Elger van Vooren en Fieke Schopenhouer. Beide adviseurs zijn al meerdere jaren werkzaam bij First Consulting, hebben een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van verschillende domeinen, en zijn nu doorgegroeid naar partner. 

Fieke Schopenhouer kwam in 2016 in aanraking met First Consulting via managing partner Geert van den Goor. Daarvoor was ze tien jaar werkzaam bij Accenture als Change Manager voor diverse bedrijven in de olie- en chemie-industrie. “In die jaren heb ik ontzettend veel geleerd van de complexe, internationale changetrajecten”, vertelt ze. “Toen ik echter bij First Consulting de kans kreeg om zelf een Change-domein op te bouwen, hoefde ik niet lang na te denken en ben ik er vol enthousiasme tegenaan gegaan.”

“We hadden initieel een klein team met beperkte ervaring en ook in de markt stond First Consulting nog niet goed genoeg bekend om de vaardigheden die wij op dit gebied in huis hebben”, legt Fieke uit. “Met focus, goede samenwerking met collega’s en ook het aantrekken van zowel nieuw als ervaren talent, hebben wij inmiddels een zeer solide domein opgebouwd van ruim 60 medewerkers. Hiermee helpen wij een tiental klanten in diverse industrieën op uiteenlopende vraagstukken variërend van change management en organisatietransformatie tot aan gedrag- en leiderschap- en kennismanagement.”

Elger van Vooren en Fieke Schopenhouer - First Consulting

Voordat Elger van Vooren in 2008 begon bij First Consulting was hij werkzaam als IT-consultant. In die functie heeft hij ervaring opgedaan bij een diversiteit aan klanten in de olie-, bank- en telecomsector, verspreid over Noordwest- en Oost-Europa. Na vier jaar maakte hij echter bewust de keuze voor management consulting. 

“Bij mijn overstap naar First Consulting waren we met zo’n tien mensen een kleine organisatie met een grote drive: impact maken bij klanten door implementatie van verbeteringen om operationele prestaties te vergroten”, herinnert Elger zich. “First Consulting is in de tussentijd enorm gegroeid en de drive is in twaalf jaar niet veranderd, noch de mensen waarmee we dat doen. Dat maakt First Consulting een sterke en unieke organisatie.” 

“Ik heb de afgelopen twaalf jaar als programmamanager gewerkt aan overname- of afsplitsingstrajecten bij onze klanten, al dan niet in combinatie met invoering van nieuwe wet- en regelgeving”, vervolgt hij. “Gezien de aard (brede impact) en duur (meer jaren) van deze trajecten was ik in de gelegenheid toe te werken naar duurzame relaties bij onze klanten waarmee ook verdere groei van First Consulting mogelijk was.” 

Rol als partner 

Als partner zal Fieke nog steeds verantwoordelijk blijven voor het Change-domein binnen First Consulting “waarbij we de ambitie hebben om nog verder door te groeien in grootte en onze proposities zullen aanvullen met onderwerpen waar we reeds mee bezig zijn zoals mergers & acquisitions en employee experience”, legt zij uit.

“Gezien de groeiambitie van First naar een Noord-Europese marktspeler en een doorgroei naar ruim 500 medewerkers in Nederland zullen we deze vaardigheden ook zeker intern toepassen.” 

“Aangezien mijn expertise vooral ligt op het begeleiden van veranderingen hoop ik tevens een goede bijdrage te kunnen leveren aan deze groeiambitie”, geeft Fieke aan. “Daarnaast blijft de focus liggen op de integratie tussen onze domeinen, waarbij we nog vaker in teams zullen acteren met onze collega’s van de proces en technologie domeinen.”

Elger over zijn partnerrol: “Waar ik de afgelopen twaalf jaar met name actief was in de doorontwikkeling van onze klanten binnen de infrasector zal ik mij de komende jaren veelal richten op de financiële sector. Dat betekent onder meer verdere inzet op het aantrekken van kwaliteit mensen met relevante kennis, doorontwikkeling van onze proposities in de markt, en zorgen dat we met kwalitatief hoogstaand werk onze klantrelaties verder opbouwen.”