Terugblik van drie senior managers op hun tijd bij First Consulting

14 februari 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Bosse Zwerink, Yannika Wolfert en Thijs Wolters zijn alle drie gestart als consultant bij First Consulting en inmiddels doorgegroeid tot senior manager. Een gesprek over hun keuze voor First Consulting en hun ervaringen.

Kunnen jullie een korte introductie van jezelf geven?

Bosse: “Na mijn studies Technische Bedrijfskunde en Finance in Groningen ben ik zeven jaar geleden gestart bij First Consulting. In deze periode heb ik aan verschillende opdrachten gewerkt in de energiesector. Momenteel vervul ik een rol als transitiemanager binnen een uitvoeringsorganisatie. Naast mijn deliverywerk ben ik de afgelopen jaren als accountlead verantwoordelijk geweest voor een tweetal klanten.”

“Voor mij een gave uitdaging om bij die klanten integraal verantwoordelijk te zijn voor de delivery, mensen en commercie vanuit First Consulting. Thuis ben ik graag samen met vrienden en familie en houd ik van sporten en barbecueën.” 

Yannika: “Twee aspecten die ik belangrijk vind, zowel privé als zakelijk, zijn het in beweging krijgen van mensen en het samen toewerken naar een doel. Of dat nu het trainen is voor een sportevenement of het realiseren van een procesoptimalisatie, ik haal hier altijd plezier uit. Na mijn studie Organisatiewetenschappen was het dan ook duidelijk dat ik projectmatig aan de slag wilde. In de afgelopen jaren heb ik mooie opdrachten bij klanten vervuld, gecombineerd met aandacht voor de ontwikkeling van First en haar medewerkers.”Bosse Zwerink, Yannika Wolfert en Thijs Wolters

Thijs: “Een korte introductie van mijzelf bevat in ieder geval de woorden positief, daadkrachtig, doortastend, teamspeler en altijd op zoek naar nieuwe ervaringen. Zo ben ik na mijn studie Technische Bedrijfskunde een tussenjaar gaan reizen in Zuid-Amerika. Daarna ben ik, inmiddels alweer zes jaar geleden, met veel plezier bij First gestart als consultant. In zowel werk als privé houd ik ervan mijzelf continu uit te dagen; hoe onmogelijker, hoe beter. Zo verdeel ik in een willekeurige week mijn tijd met het leiden van uitdagende projecten, het verbouwen van mijn huis, een pubquiz tussendoor, het (plannen van) reizen naar warme, vooral Spaanstalige landen en een studie Psychotherapie.”

Waarom hebben jullie destijds de keuze voor First Consulting gemaakt?

Bosse: “Via een vriend van mij kwam ik in contact met First. Twee weken later en vier gesprekken verder kon ik aan de slag. De no-nonsense aanpak en de klik met de mensen gaven mij direct een goed gevoel.” 

Yannika: “Tijdens mijn zoektocht naar een consultancybureau waar pragmatiek, samen met de klant en daadkracht hoog in het vaandel staan, ben ik vijf jaar geleden via een recruiter voorgesteld bij First. Gedurende de sollicitatiegesprekken werd hetgeen ik gehoord en gelezen had over First bevestigd. Dat gaf voor mij de doorslag om mijn contract te tekenen.”

Thijs: “In vier persoonlijke gesprekken leerde ik zowel over het inhoudelijke werk van First, als over de mensen die mijn toekomstige collega’s zouden worden. De persoonlijke klik en het enthousiasme voor het werk en de organisatie gaven me een gevoel onderdeel van First te willen zijn. Daarnaast sprak ook de ondernemersmentaliteit me sterk aan en kon ik mijzelf al snel herkennen in de ambitie en wil om First Consulting te laten groeien en de enorme potentie die First bezit verder uit te bouwen.” 

Wat maakt First Consulting in jullie ogen uniek?

Bosse: “Voor mij is dat de vrijheid en verantwoordelijkheid die je op alle niveaus krijgt. Als je laat zien wat je kan en aangeeft wat je wilt, krijg je de kans om echt het verschil te maken. Voor mij voelt het werken voor First als ondernemen in een veilige omgeving.”

Yannika: “Het gegeven dat ik mezelf kan en mag zijn en niet in een hokje gestopt word waarbinnen ik moet acteren, is waar ik blij van word. Het gegeven dat dit met collega’s kan die hier allen veel plezier en energie in steken is wat First uniek maakt.”

Thijs: “Met afstand zijn mijn collega’s de unieke factor; ik vind het elke dag weer bijzonder om met gelijkgestemde, enthousiaste en ambitieuze mensen te mogen werken. Doordat ik elke dag weer op mijn collega’s kan vertrouwen, is er geen klus die niet te klaren en ga ik met veel plezier naar mijn werk. Daarnaast is de betrokkenheid van mijzelf en collega’s bij de ontwikkeling van First erg groot, waardoor ik me een echt een hecht onderdeel voel van de organisatie.” 

Meer weten over de consultants achter First Consulting? Bekijk de pagina First Consulting | Mensen.