Net gestart bij Riverwise: twee junior consultants vertellen

25 februari 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Daley van de Sande (27) en Dirk Verloop (25) zijn in september en oktober 2019 gestart als junior consultant bij Riverwise. Ze vertellen over hun eerste maanden bij deze snelgroeiende Rotterdamse strategie-boutique.

Waarom Riverwise?

Voor beide consultants is Riverwise de tweede stap in hun carrière. Dirk werkte eerder na zijn masters Industrial Strategy and Dynamics en Philosophy of Science een jaar bij een Big Four-kantoor. Daley begon na zijn masters in Finance en Accounting bij AIESEC. Toch besloten ze verder te kijken.

Dirk: “Ik miste eigenlijk twee dingen in mijn baan: impact en verantwoordelijkheid. Ik was onderdeel van een grote club, slechts een schakel in een heel groot geheel. Daardoor miste ik het directe resultaat, echt zien wat mijn werk teweegbrengt. Ik wilde graag meer verantwoordelijkheid krijgen en nemen in mijn werk.”

Daley zat juist bij een organisatie waar hij veel verantwoordelijkheid kreeg, maar miste daarin de juiste begeleiding. “Ik merkte ook dat ik een andere uitdaging en omgeving nodig had. Waar ik bij Riverwise het meest op aanhaakte, is dat je binnen een jonge en energieke club alle kans krijgt om te groeien, maar daarin ook goed wordt begeleid. Je werkt met goede mensen om je heen waar je heel veel van kunt leren.”

Daley van de Sande en Dirk Verloop over hun start bij Riverwise

De eerste maanden

De impact die hun werk maakt op klanten is voor allebei met stip de mooiste ervaring van de afgelopen maanden. Daley: “Dat je dan bij een klant een sessie hebt en het besef en de inzichten gewoon ziet binnenkomen. Het besef bijvoorbeeld dat ze heel veel data in huis hebben, maar dat ik dan kan laten zien wat ze daar echt mee kunnen. Ik merkte dat ik de gesprekken binnen zo’n organisatie daarmee heel erg kan sturen en beïnvloeden.”

Dirk vult aan: “Je werk betekent iets voor mensen en dat zie en merk je doordat ze ook echt dingen gaan veranderen in hun organisatie. Je bent bij Riverwise ook geen rapport aan het schrijven omdat het af moet, maar vanuit die intrinsieke drive om klanten te helpen. Als dat dan lukt en je helpt ze verder, dat vind ik gaaf. ”

Ook staan ze er zelf soms versteld van hoeveel inhoudelijke kennis je kunt opdoen door in korte tijd verschillende branches en bedrijven te leren kennen. Daley: “Binnen korte tijd kom je al op het niveau dat je met mensen, die er al veel langer in zitten, over hun specifieke markt kunt praten en kunt laten zien dat je weet wat ze doormaken. Als je daar dan ook nog inzichten en kennis aan toe kunt voegen maakt dat het extra mooi.”

De uitdaging bij Riverwise

Werken bij Riverwise is zeker niet zonder uitdagingen. Dirk: “Je wordt hier constant uitgedaagd, maar wel in een veilige omgeving. Als je iets goed doet, krijg je het te horen, maar als je iets niet goed doet zeker ook. Er wordt gewoon van je verwacht dat je al bij je start aanhaakt op niveau. Som zie ik hier collega’s bijna toveren met bijvoorbeeld Excel. Dat je dan denkt ‘daar ben ik nog niet geloof ik’. Dat kan best wel eens frustrerend zijn, maar tegelijkertijd motiveert het ook.”

“Je wordt bij Riverwise constant uitgedaagd, maar wel in een veilige omgeving.”

Beide consultants merken ook dat ze bij Riverwise nog kritischer op zichzelf zijn geworden. Daley: “Ik ben van nature al best kritisch op mezelf, maar met de kritische blik van anderen om me heen wordt dat alleen nog maar versterkt. Je werkt gewoon met hele goede mensen om je heen, dan zie je zelf nog beter wat je nog niet kunt, wat je nog mist. En dat is uitdagend.”

Dirk voegt daar nog aan toe dat scherpte echt belangrijk is: “Op persoonlijk vlak is dit een hele prettige club om mee te werken, maar vergis je niet: iedereen staat hier steeds 100% aan. Ze zijn scherp op alles, altijd. Ik moest daar wel even aan wennen, je kunt het je niet veroorloven om ergens niet scherp op te zijn.”

En de toekomst?

Daley en Dirk zien genoeg kansen om zichzelf bij Riverwise verder te ontwikkelen. Voor Dirk ligt de eerste uitdaging in het nog scherper worden. “Mijn karakter is om meer in grote lijnen te denken. Mijn uitdaging is te zorgen dat wat je ook oplevert, het 100% correct is. Dat je er helemaal achter kunt staan.”

Daley denkt ook regelmatig na over zijn ontwikkeling. “Ik wil mezelf echt gaan vormen als professional. Iedereen heeft hier een eigen kracht en eigen profiel. Ook ik wil zo’n profiel voor mezelf creëren. Daarbij wil ik vooral gaan focussen op de samenwerking met klanten, nog meer de verbinding gaan zoeken. Niet alleen een goed inhoudelijk rapport opleveren, maar juist gaan kijken hoe we samen de omgeving en dynamiek binnen een organisatie kunnen veranderen om zo mooie resultaten te boeken.”

Ook interesse in een rol als (junior) consultant bij Riverwise? Bekijk de vacatures in het bedrijfsprofiel.