Ordina boekt beste financiële resultaten in jaren

17 februari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IT-automatiseerder en detacheerder Ordina realiseerde in 2019 zijn beste financiële resultaten in jaren. 

De firma uit Nieuwegein zag zijn omzet groeien met 3,8% naar €372,3 miljoen, waarvan 69% wordt gegenereerd door de Nederlandse divisie. De overige 31% is afkomstig uit de landendivisies in België en Luxemburg, die de afgelopen jaren flink zijn gegroeid. De nettowinst verdubbelde zelfs ruim, van €6,9 miljoen naar €14,9 miljoen. 

De Belg Jo Maes, CEO van Ordina, reageert verheugd op de resultaten: “Ordina heeft een sterk jaar achter de rug. Onze strategie, Ordina 2022, heeft ons in beweging gezet en leidt tot de beoogde vooruitgang: meer omzet uit onze businessproposities, tevreden klanten en trotse collega’s hebben bijgedragen aan het gestegen resultaat.”

Tegelijkertijd kijkt hij meteen vooruit: “Er is nog veel werk te verzetten want met Ordina 2022 ligt de lat hoog. Maar het afgelopen boekjaar geeft ons veel aanknopingspunten om de komende jaren weer op verder te bouwen.”

Omzet en winstgevendheid van Ordina 2019

Met een omzet van €145,9 miljoen is de publieke sector de grootste bron van inkomsten voor het beursgenoteerde Ordina. Het bedrijf helpt onder meer ministeries en overheidsorganisaties met de veilige en volledige overgang van oude naar nieuwe IT-omgevingen, en levert IT-professionals op tijdelijke basis. 

De financiële sector vormt met een omzet van €105,4 miljoen Ordina’s op één na grootste marktsegment. Ordina heeft vooral goede banden met Rabobank en ondersteunt een aantal programma’s gericht op digitale transformatie. Het opsporen van fraude en financiële criminaliteit is binnen deze divisie een van de snelst groeiende service lines. Ordina werkt ook voor verzekeraars, fintechs en pensioenfondsen.

Andere sectoren waarin Ordina werkzaam is zijn de industrie (goed voor €96,2 miljoen omzet) en de zorgsector (€24,8 miljoen).

“Onze mensen zijn cruciaal”

Reflecterend op het sterke jaar geeft Maes aan dat “onze diensten, tevreden klanten en betrokken collega’s hebben bijgedragen aan een verbeterd financieel resultaat”. Hij benadrukt daarbij het belang van de eigen medewerkers: “Vooral betrokken collega’s zijn cruciaal voor ons succes. We vinden het juist daarom belangrijk dat Ordina een bedrijf is waar mensen met trots en passie voor werken. Daarom investeren we voortdurend in een cultuur waarin ontwikkeling, leren, communities en sociale activiteiten centraal staan.” 

Bij Ordina werken 2.340 werknemers. Zij gaven afgelopen jaar in een onafhankelijk onderzoek hun werkgever een medewerkerstevredenheidsscore van 7,1 op een schaal van 10. “Bijzonder trots zijn we ook op onze bekroning als Top Employer voor 2020”, sluit Maes af.